Elin Kjos
Elin Kjos berättar om planerna framöver. - Foto: elin.kjos/Instagram

Så ser planen för Elin Kjos ut nu: "Utmanande"

Träningsprofilen och poddaren Elin Kjos, 34, är tillbaka i Sverige efter sin resa till Tyskland där hon fått alternativ behandling. Under en frågestund berättade hon för sina följare hur planen den närmsta framtiden ser ut.


Elin Kjos, 34, är träningsprofilen, skribenten och poddaren som ägnat stor del av sin karriär på att peppa människor med deras träning. Elin har i skrivande stund över 196 000 följare på sin Instagram där hon motiverar och uppmuntrar folk till ett mer aktivt liv. 

Men de senaste två åren har Elin blivit någonting utav en ledstjärna för många människor där ute på ett sätt som sträcker sig längre än bara träning. 2020 diagnostiserades Elin Kjos med obotlig lungcancer. En utmaning hon fortfarande befinner sig i men öppet pratar och berättar om på ett sätt som varit banbrytande. 

Elin säger också att det är "besökare i kroppen" och menar då att hennes kropp är ett tillfälligt boende men att besökarna ska förbereda sig på att en dag flytta ut. Och mot alla odds har hon under de senaste två åren hållit igång med sin träning och positiva synsätt, vilket hon bland annat pratar om i podden hon har tillsammans med sin syster Ida Kjos

– Jag säger ja till livet och tänker varje dag att jag är här och nu. Och det ska man vara tacksam för, har hon bland annat sagt. 

Elin Kjos berättar om framtidsplanerna

Kjos medverkade i en studie på Nya Karolinska som de nu valt att avsluta då den inte givit de resultat som önskades. Hon valde då att istället bege sig till Tyskland i cirka tio dagar/två veckor för alternativ vård. 

Hon är nu åter på svensk mark och berättade att hon känt sig nöjd med sin resa men att hon nu varit på några besök på Karolinska under de senaste veckorna. 

– Vad nästa steg blir rent behandlingsmässigt, eller om jag haft någon nytta av det jag gått igenom i Tyskland har jag ingen aning om just nu. Det får livet utvisa, skrev hon på sin Instagram.

Elin höll nyligen en frågestund där hennes följare fick ställa en rad frågor. En av alla frågor som trillade in var hur planen framöver ser ut. 

Bildkälla: elin.kjos/Instagram

"Jag har ingen konkret plan just nu faktiskt. Har röntgen i december igen och då får jag en mer tydlig bild på vad behandlingen i Tyskland gav. Men jag hoppas på att att kunna genomgå strålning igen (mot smärtan), då det är ganska utmanande att leva med den nu". Jag är fortfarande inne på att testa mer alternativa vägar och leta efter alternativ framåt världen runt, svarade hon och fortsatte: 

"När det kommer till medicinsk vård på KS så finns inget nästa steg tyvärr. Men det har jag vetat om i nästan tre år", svarade Elin. 

Läs allt om Elin Kjos här: Familjen, cancerdiagnosen, podden och systern Ida Kjos

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!