Robinson 2022
I en intervju med Nyheter24 berättar Alexander om sin uppväxt. - Foto: TV4

Robinson-Alexander hittade drogerna under högstadiet: "Så gick det till..."

Alexander Strandberg är en av årets tittarfavoriter i Robinson 2022. I en intervju med Nyheter24 berättar han om sin högstadietid och vad det var som gjorde att han hamnade i drogernas klor.


Alexander Strandberg, 43, är just nu högaktuell med Robinson 2022. Någonting som han ännu inte berättat om i programmet är åren som kantades av droger och missbruk vilket tillslut genererade i att han dödförklarades.

En person som Alexander kom väldigt nära under sin medverkan var Pelle Lilja. Men på grund av ett ledsamt besked valde Pelle att lämna programmet. 

Alexander och Pelle är idag goda vänner. Bildkälla: tallkrogsgubben/Instagram

– Det var väldigt synd. Vi har pratat väldigt mycket om livet där hemma och tidigare erfarenheter och händelser i livet så det har varit skönt att kunna dela det med någon, sa Alexander dagen Pelle åkte iväg. 

Alexander driver idag tillsammans med sin fru Karin företaget "Strandberg & Strandberg" vars syfte är att hjälpa folk med en beroendeproblematik. Han har under många år själv levt med ett aktivt beroende, samt genomgått flera olika behandlingar. 

Alexander är en av årets tittarfavoriter. Bildkälla: TV4

Den stora vändningen kom i februari 2013. 

– Jag gick in på toaletten på morgonen för att ta min dagliga dos av heroin och det blev för mycket. Det slutade med en överdos och jag dog inne i vårt badrum, berättade Alexander i en intervju med Expressen. Frun Karin hörde en smäll och öppnade badrumsdörren med en kniv utifrån. Karin fick sedan göra HLR i över 20 minuter. Detta räddade hans liv. 

Robinson-Alexander: "Fyllde ett tomrum under högstadiet"

I en intervju med Nyheter24 berättar Alexander att det hela började redan i högstadiet. 

– Jag kom i kontakt med alkohol och brass i högstadiet. Under den här tiden i mitt liv så var jag en oerhört vilsen själ, och redan vid min första kontakt med brasset så fyllde det tomrummet jag hade inom mig. 

Han berättar även att man kan arbeta förebyggande genom att upplysa vuxna om missbruksproblematik. 

Alexander Strandberg. Bildkälla: TV4

– Genom att ge vuxna människor kunskap inom missbruk och beroende kan vi arbeta förebyggande med våra unga vuxna idag och på så sätt kunna minska lidande för många människor, berättar han. 

Vilket är ditt bästa tips till någon där ute som kämpar mot missbruk?

– Svårigheten med den här frågan är att det inte finns något enkelt och direkt svar. Är man beroende så är ofta lösningen på ens problem alkohol eller droger, inleder han och fortsätter: 

– Är man dock medveten om sin problematik, är mitt tips att ta emot all hjälp man kan få. Missbruk och beroende är oerhört tabubelagt och skamfyllt i vårt samhälle,, så mitt tips till alla är att våga och prata om det som är jobbigt med någon annan person i din omgivning som du har förtroende för, avslutar han till Nyheter24

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!