Vilmer TikTok
Rapparen Vilmer har kända föräldrar. - Foto: Janerik Henriksson / TT/TikTok

Nya gangsterrapparen Ville är son till Mello-stjärnorna

Det är under de senaste veckorna som det spridits klipp på TikTok på en rappare som kallar sig Ville. Han hyllas över sin goda teknik och många ser honom som nästa stora stjärnskott. Men har du koll på vem hans föräldrar är?


Sandra Dahlberg, 43, var bara 24 år när hon slog igenom i realityserien Fame Factory. Det blev startskottet på en musikkarriär som bland annat skulle leda henne till Melodifestivalen (där hon tävlat ett flertal gånger).

I Fame Factory träffade hon även artisten Jimmy Jansson och profilerna var tillsammans i hela sju år. De fick även sonen Vilmer.  Idag arbetar Sandra med Postkodlotteriet medan Jimmy arbetar som låtskrivare och producent.

Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg. Bildkälla: Stella Pictures

Många ute i stugorna minns Vilmer som blott en liten knodd som ibland dök upp på någon filmpremiär. 

Här var Vilmer en söt liten parvel. Bildkälla: Stella Pictures

Men sanningen är den att han idag hunnit fylla 15 år och nu florerar över hela TikTok. Han har nämligen börjat rappa. 

TikTok-kontot "_eyswedishrap_" publicerade ett klipp som i skrivande stund har omkring 700 kommentarer. Där jämförs Vilmer med Einár Grönberg. Någonting han själv känner är lite övermäktigt, vilket han berättade för Värmlands folkblad.

– Jag lyssnade mycket på honom för några år sedan och det har blivit vanligt nu att man säger att jag är "den nya Einár", men det är ingenting jag försöker sträva mot. Jag försöker bara vara den förste Ville, jag vill ju inte ersätta eller ta över Nisses roll. Jag vill bli min egen artist och bara ha kul med musiken. 

Vilmer om rappen på TikTok: "Kom naturligt"

I samma intervju berättade han att musiken kom naturligt då han har två föräldrar som båda levt i den världen. 

– Vi brukar säga det, att jag är född i en studio. Jag har hållit på med musik sedan jag var svinliten, så det går i släkten kan man säga. Allt började med att jag ville göra en egen låt och pappa fick hjälpa mig med text, melodier och beats, sen spelade vi in i hans studio, berättade han i den intervjun. 

Vilmer hyllas även av Messiah Hallberg som tror att han i framtiden kommer att kamma hem ett par Grammys. 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!