Farmen 2023
Hans Wincent berättar uppdragen för Eddie. - Foto: TV4

Här råkar deltagaren avslöja en av Farmens största hemligheter: "Hade aldrig trott...."

Hur kommer deltagarna i Farmen ihåg alla uppdrag som Hans Wincent ger dem? I ett av veckans avsnitt uppdagas det äntligen.


Att ställa upp i ett program som Farmen Sverige är ingen dans på rosor. 

Under en hel sommar ska ett gäng främlingar sköta en gård – precis som det gick till för 200 år sedan. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten. Deltagarna är konstant attackerade av knott och råttor i väggarna. Utöver det så finns det bara ett smalt utbud med mat och andra förnödenheter. 

Årets Farmen-gäng. Bildkälla: TV4

Och årets säsong har fått sig en rungande start. 

Redan första veckan har konflikterna börjat, hungern har triggats igång och romantiken har spirat. Anna Brolin leder programmet för tredje gången, efter förra årets jubileumssäsong då "Farmen" fyllde 20 år. Vid sin sida har hon Hans Wincent, som agerar mentor för deltagarna. Och han har redan varit inne på gården och givit deltagarna sina första uppdrag. 

Farmarna redo för uppdrag. Bildkälla: TV4
Hans Wincent. Bildkälla: TV4

Som vanligt är det många olika saker som ska fixas på gården och någonting som många frågar sig är hur storbonden kommer ihåg allting. 

Får deltagarna i Farmen skriva upp sina uppdrag?

Och sanningen är den att nej, deltagarna får inte skriva ned uppdragen medan de går omkring med Wincent. Utan det gäller helt enkelt att göra som man gjorde förr – sätta det i minnet. 

– Att gå omrking med Wincent var spännande. Men man fick fokusera som bara den. Jag har alltid undrat om de får ha papper och penna men nu vet jag – det får man inte. Mycket att tänka på men hänger man med så går det, berättade Eddie Gecer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!