Fboy
Alex kastades ut. - Foto: discovery+

Deltagare utkastad i första avsnittet av svenska skandalsåpan: "Oacceptabelt"

Redan i första avsnittet av den nya dokusåpan "Fboy Island" tvingas deltagaren Alex Beck att lämna efter att ha brutit mot programmets regler.


Efter att de svenska skandalsåpornas moderskepp Paradise Hotel lades ner på grund av att en manlig deltagare utsatt två kvinnliga deltagare för sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande, har det ekat ganska tomt på dokusåpafronten. 

Det nya "Paradise" fick nämligen stor kritik för att vara alldeles för "pk"- och törsten efter ett nytt skandalprogram har aldrig varit större.

Men, den 19 januari har HBO-satsningen Fboy Island premiär. Och programmet har redan mött stark kritik för sitt upplägg. 

Fboy Island har premiär 19 januari. Bildkälla: discovery+

I programmet får tittarna följa tre tjejer som är trötta på oseriöst dejtande möta tjugo killar på en tropisk ö. Hälften av killarna sägs vara ute efter äkta kärlek medan de andra bara har åkt dit för kortvariga relationer och prispengar..

Och redan första avsnittet visar sig en av killarna vara så pass problematisk att han skickas hem. 

Alex Beck kastas ut från Fboy Island

I ett meddelande till Expressen skriver Anders Kilander, pressansvarig på Discovery+, vad det var för regel som Beck bröt mot. 

”Vi har strikta regler för hur man beter sig och uppför sig på inspelningsplats som alla som medverkar gått med på att följa. Produktionen bedömde i detta fall att vid ett enskilt tillfälle hade ett oacceptabelt språkbruk använts som bröt mot de reglerna".

Alex Beck. Bildkälla: discovery+

Alex själv såg på det hela som ett missförstånd och menar att han inte helt kan se vad det var han gjorde fel.

– Enligt min uppfattning av det hela handlar det om språkbruk och enligt mig har jag inte sagt något fel. Men det var några andra som uppfattade det så, vilket är supertråkigt och produktionen behövde då ta ett beslut om att jag fick lämna, sa han i intervjun med Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!