Louise Epstein är en av Sveriges mest folkkära radioprofiler.
Louise Epstein är en av Sveriges mest folkkära radioprofiler. - Foto: Foto: Skärmavbild/Instagram/louiseepsteinp1

Allt om Louise Epstein: Familjen, maken och relationen till Thomas Nordegren

Genom åren har Louise Epstein kommit att bli en av Sveriges mest älskade radioröster. Men hur bra koll har du på journalisten och författaren egentligen? Nyheter24 reder ut allt om Louise Epsteins karriär, maken Greger och varför "Nordegren & Epstein i P1" lägger ner.


Den som mot all förmodan inte känner igen Louise Epstein, trots att hon flera gånger synts på bästa sändningstid som tävlande i SVT:s "På Spåret" med parhästen Thomas Nordegren, tycker nog att hennes röst låter bekant i alla fall. 

Epstein har nämligen en gedigen radiokarriär och hennes stämma har under många år kunnat höras i Sveriges Radio. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om radiojournalisten och författaren. 

Louise Epsteins ålder – hur gammal är hon?

Louise Epstein är född 16 juli 1965, vilket innebär att hon fyller 58 år under sommaren 2023.

Louise Epsteins dialekt – varifrån kommer hon?

Louise Epstein är född i Malmö och pratar alltså skånska. 

– Man kan säga att Louise har en skånsk intonation och att hennes melodi är genomskånsk. Däremot är uttalet av vokaler, konsonanter och hennes tungspets-r oskånskt, har dialektforskaren Mathias Strandberg tidigare sagt till Sveriges Radio

Louise Epsteins make – vem är Greger Henriksson?

Louise Epstein är gift med Greger Henriksson som arbetar på Kungliga Tekniska Högskolan. Enligt DN disputerade Henriksson vid etnologiska insitutionen år 2008 med en doktorsavhandling om stockholmarnas resvanor.

Paret bor strax norr om Stockholm.

Louise Epsteins familj – har hon barn?

Louise Epstein har, tillsammans med maken Greger Henriksson, tre barn: sönerna Melker Epstein Henriksson och Caspar Epstein Henriksson och dottern Zelda Epstein Henriksson

Louise Epsteins karriär – vilka radioprogram har hon lett? 

Utöver att skriva två romaner har Louise Epstein, ända sedan tidigt 2000-tal, hörts i flera radioprogram i Sveriges Radio: "Udda fredag", "Biblioteket" och "Nordegren & Epstein i P1" för att nämna några.

Louise Epsteins och Thomas Nordegren – hur är deras relation?

Louise Epstein och Thomas Nordegren har lett "Nordegren & Epstein i P1" i över ett decennium. När Epstein berättade om relationen till parhästen för Icakuriren svarade hon såhär:

–  Vissa jobbarkompisar blir man ju kompis med, man kan berätta saker för dem och det känns bra. Thomas är en jobbarkompis, men jag uppfattar honom samtidigt som en nära vän, säger Louise. 

Varför läggs "Nordegren & Epstein i P1" ner?

I december 2022 stod det klart att "Nordegren & Epstein i P1" läggs ner.

"Det har varit en enorm glädje att göra radioprogram tillsammans med Thomas Nordegren och alla fantastiska kollegor och det är därför jag har fortsatt i tolv år! Men det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu", sade Epstein i ett pressmeddelande då.

Lär mer om varför "Nordegren & Epstein i P1" lägger ner här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!