Ulla Skoog är en av Sveriges allra mest folkkära skådespelare.
Ulla Skoog är en av Sveriges allra mest folkkära skådespelare. - Foto: Peter Lydén/TT och Tim Aro/TT

Allt om Ulla Skoog: Barn, längd, partner och det stora genombrottet

Ulla Skoog är både älskad och prisad som skådespelare. Men hur bra koll har du på hennes liv utanför kamerorna? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna om Ulla Skoog, vilka rör allt från barn, längd och genombrottet.


Genom otaliga roller har Ulla Skoog blivit en av Sveriges mest folkkära skådespelare och för sina insatser i tv och film har hon prisats vid både Guldbaggegalan såväl som Chicago Filmfestival. 

Under den långa karriären har Ulla Skoogs synts i klassiker som "Yrrol" (1994) och "En på miljonen" (1995) och på senare år i julkalendern "Mer panik i tomteverkstan" (2021) och tv-serien "Äntligen!" (2022).

Men den gedigna filmografin till trots kanske du inte vet så mycket om skådespelarens liv utanför kameran? Nyheter24 reder därför ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Ulla Skoog. 

Ulla Skoogs ålder – hur gammal är hon?

Ulla Skoog föddes den 23 februari 1951, vilket innebär att hon fyller 72 år under vintern 2023. 

Ulla Skoogs längd – hur lång är hon?

Många är nyfikna på hur lång Ulla Skoog är, men skådespelaren har inte gått ut med sin exakta längd. Av bilder att döma ser hon dock ut att vara ungefär jämnlång med kollegan Suzanne Reuter som, enligt IMDB, är 157 centimeter lång. 

Ulla Skoog i mitten och Suzanne Reuter till höger. Foto: Tim Aro/TT

Ulla Skoog som ung – hur slog hon igenom?

Ulla Skoog har som sagt en imponerande karriär i bagaget och det hela hade sin början i komediserien "Lorry" som började sändas 1989. Hon spelade då mot Peter Dalle, Johan Ulveson, Claes Månsson, Lena Endre, Stefan Sauk, Gunilla Röör och Suzanne Reuter.

Ulla Skoog år 1999. Foto: Stella Pictures

– Jag har gillat komedi sedan barnsben. Att vara rolig var en slags överlevnadsteknik för mig och när jag senare började med skådespeleri hade jag kvar humorn i bagaget, har Skoog tidigare sagt till Di

Läs om hur Lorry-gänget ser tillbaka på sketcherna här.

Ulla Skoogs familj – har hon barn?

Det är oklart huruvida Ulla Skoog har några barn. 

Ulla Skoogs partner – var hon sambo med Ronny Carlsson?

Ulla Skoog var under en tid i en relation med musikern Ronny Carlsson som gick bort 2014. Paret var då, enligt minnesord tillägnade Carlsson, sambos. 

Det är oklart huruvida Ulla Skoog har någon partner i skrivande stund.

Ulla Skoog och Helge Skoog – är de släkt?

Många undrar om Ulla Skoog och Helge Skoog är släkt. Foto: Stella Pictures

Vissa undrar om Ulla Skoog är släkt med skådespelaren Helge Skoog

Varken den ene eller den andre har pratat om ett eventuellt släktskap, så man kan förmodligen anta att de bara är två av många svenskar som delar efternamnet Skoog. 

Ulla Skoogs P1-program Husesyn – vad handlar det om?

Sedan 2017 leder Ulla Skoog "Husesyn med Ulla Skoog" i Sveriges Radio P1. Programmet handlar om hus och byggnadsvård. Genom åren har Skoog bland annat besökt skådespelaren Tomas von Brömssens hem och återvänt till sina barndomstrakter.

– I grunden handlar det om hållbarhet och miljö och att vi så ofta blir lurade. Jag har tröttnat på dåliga giftiga färger, på hantverkare som inte kan någonting, har Skoog tdigare sagt om programmet i en intervju med Magasinet Vi

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!