Elin Kjos prognos
Elin Kjos skrev ut ett nytt inlägg i veckan. - Foto: TV4/elin.kjos

Elin Kjos nya glädjebesked: "Min läkare ringde..."

Elin Kjos är träningsprofilen som på ett banbrytande sätt inspirerar sina följare att leva här och nu. Hon gästade nyligen Renées brygga och redan dagen efter gick hon ut med ett glädjande besked.


Elin Kjos, 34, är träningsprofilen, skribenten och poddaren som ägnat stor del av sin karriär på att peppa människor med deras träning. Elin har i skrivande stund över 209 000 följare på sin Instagram där hon motiverar och uppmuntrar folk till ett mer aktivt liv.

Men de senaste två åren har Elin blivit någonting utav en ledstjärna för många människor där ute på ett sätt som sträcker sig längre än bara träning. 2020 diagnostiserades Elin Kjos med obotlig lungcancer. En utmaning hon fortfarande befinner sig i men öppet pratar och berättar om på ett sätt som varit banbrytande.


Elin säger också att det är "besökare i kroppen" och menar då att hennes kropp är ett tillfälligt boende men att besökarna ska förbereda sig på att en dag flytta ut. Och mot alla odds har hon under de senaste två åren hållit igång med sin träning och positiva synsätt, vilket hon bland annat pratar om i podden hon har tillsammans med sin syster Ida Kjos.  

Under onsdagen var Elin Kjos gäst i Renées brygga där hon bland annat berättade om sin resa, prognosen hon fick i början och hur hon lärt sig att leva här och nu. 

Elin Kjos. Bildkälla: TV4

– 2020 fick jag beskedet att jag inte skulle leva året ut. Jag minns fortfarande när jag fick beskedet... jag ville inte gå upp ur sängen utan allt var bara mörkt. Jag blev min sjukdom, men sen kände jag att nej så här kan jag inte ha det. 

– Ingen vet om dom kommer att leva tills de är 100 år. Det enda man vet är här och nu. Så jag försöker att inspirera folk till att njuta av det vi har här och nu. Exempelvis nu när jag sitter här med dig, sa Elin till Renée Nyberg.

Efter avsnittet haglade hyllningarna in på Elins Instagramkonto, och under torsdagen, då gick hon ut med ett glädjande besked. 

Elin Kjos: "Min läkare ringde..."

Elin publicerade en bild där hon berättade att den feber som hon dragits med i flera veckor lagts sig samt att aptiten kommit tillbaka. 

Under tisdagen publicerade hon på sin story att hon befann sig på sjukhuset för att röntga hjärnan – vilket hon redan dagen efter fick besked kring. 

"Idag har jag varit feberfri i fyra dagar, jag hade energi nog till att gå en promenad i UNDERBART vårväder, jag åt en fantastisk god lunch (med matlust!!) min läkare ringde även för att meddela att min röntgen på hjärnan inte visade några besökare där". 


Bilden har i skrivande stund fått 50 000 likes och de kärleksfulla kommentarerna slår som spön i backen. 

Fantastiskt att höra!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!