Renaida Braun
Renaida Braun är aktuell i Let's Dance. Men visste du om vem hennes syster är? - Foto: Stella Pictures

Allt om Renaida Braun: Pojkvännen, cancern och kända systern

Renaida Braun är en svensk artist. Här får du bland annat veta mer om hennes kända syster, sjukdomen hon drabbades av samt den romantiska förlovningen med pojkvännen.


Renaida Brauns ålder – hur gammal är hon?

Renaida Braun är född 14 augusti 1997 och fyller därmed 26 år under sommaren 2023. Hon är född i lejonets tecken.

Namnet Renaida betyder "flickan som alltid är glad".

Renaida Brauns längd – hur lång är hon?

Det är fortfarande oklart hur lång Renaida är men om man tittar på bilder från fotograferingar så ser man att hon ändå ser ut att vara lite längre än flera av tjejerna i Let's Dance. 

Årets Let's Dance-gäng. Bildkälla: FREDRIK SANDBERG /TT

Renaida Brauns ursprung – när blev hon adopterad från Tanzania?

Det var i januari 1998 som Helena Braun ville testa på någonting nytt och såg då att en skola i Tanzania sökte speciallärare. Hennes då 17-åriga dotter Erica Braun sa åt henne att åka men det ingen av dem visste var att Helena skulle komma hem med en liten knodd vid namn Renaida. 

Renaida var omkring två år gammal när högsta domstolen i Tanzania beslutade att göra Helena till hennes mamma på pappret. Ett och ett halvt år senare gick flyttlasset till Sverige.

Renaida Brauns familj – vem är systern Erica Braun? 

Det inte alla vet är att Renaida har en känd syster. Nämligen Erica Braun som vi sett i bland annat Beck och Heartbreak hotel. 

En känd scen från Heartbreak hotel. Bildkälla: Viaplay

Renaida Braun i Idol – hur gick det? 

Renaida Braun var 16 år gammal när hon för första gången sökte till tv-programmet Idol. Att hon hade bra sångröst hade mamma Helena upptäckt redan när Renaida var liten knodd. 

Den omgången åkte hon ut vid slutaudition och bestämde sig för att aldrig mer söka igen. Men så blev det inte. 

Några år senare testade hon på nytt och den gången slutade hon på en sjätteplats.

Renaida Braun i Melodifestivalen – hur gick det? 

2018 ställde Renaida Brain upp i Melodifestivalen med låten "All the feels". Numret hyllades av publiken men gick inte hela vägen till final. Dock tog den sig till andra chansen. 

Renaida Braun och sjukdomen – vilken typ av cancer fick hon?

Året efter att Renaida varit med i Melodifestivalen, alltså 2019, delade hon med sig av ett inlägg där hon berättade att hon drabbats av cancer. 

”Det var ju länge sen jag var här på Instagram, och jag ska berätta varför. Det är för att jag har blivit sjuk. Jag har fått cancer. Vilket suger. Då vet ni. Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er”, skrev hon då. 

Renaida hade fått en elakartad tumör som satt i halsen. En kort tid senare opererades hon och kunde dela med sig av ett glädjande besked på Instagram. 

”Jaaaaaa, JAG BEHÖVER INTE STRÅLAS!!! Cancern hann inte spridas och läkarna tror att de fick bort allt”.

I dag går hon på regelbundna kontroller. 

Renaida Braun och Tim Lindholm – när förlovade hon sig med pojkvännen? 

Det var 2022 som Renaida förlovade sig med kärleken Tim LindholmI en intervju med Aftonbladet berättade hon om hur det hela gick till. 

– Tim sa att vi skulle gå iväg en bit och han satte på mig en ögonbindel. När jag tog av mig den stod vi vid ett tält med massa ljus och frukter. Inne i tältet var det vit sand som skulle representera Zanzibar där vi har varit och Tanzania som jag kommer ifrån. Sedan började han prata och han sa rätt djupa saker, inledde hon.

Renaida och Tim. Bildkälla: Stella Pictures

– Efter ett tag förde han sin hand mot bakfickan och jag såg att han tog fram en liten ask. Då skrek jag rakt ut och började tokgråta. Jag vrålade ”ja, ja, ja – självklart!”.

Renaida Braun i Let's Dance 2023

Renaida Braun är en av de tävlande i Let's Dance 2023.

Let's Dance 2023: Deltagarna som tävlar i TV4-programmet.

Vad heter Renaida Braun på Instagram?

Renaida Braun heter @renaida på Instagram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!