Tina Nordström är gift med Martin Holmqvist.
Tina Nordström är gift med Martin Holmqvist. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Stella Pictures

Så träffade Tina Nordström maken Martin: "Varandras motpoler"

Tina Nordström har blivit "Mat-Tina" med hela svenska folket. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Tina Nordström: uppväxten med föräldrarna, maken Martin Holmqvist och barnen.


Tina Nordströms ålder – hur gammal är hon?

Tina Nordström, eller Kristina Nordström Holmqvist som hon faktiskt heter, föddes den 7 augusti 1973, vilket innebär att hon fyller 50 år under sommaren 2023.

Tina Nordströms uppväxt – var är hon född?

Tina Nordströms skånska har knappast undgått någon. Hon är född i Välluv i Skåne, men uppvuxen i Helsingborg.

Tina Nordströms föräldrar – vad jobbade hennes mamma och pappa med?

Tina Nordström har sannerligen intresset för matlagning i blodet. Hennes mamma och pappa drev nämligen Ramlösa Wärdshus när hon växte upp och redan i ung ålder spenderade Tina mycket tid i köket.

– Maten var mitt liv. Att hjälpa till att rulla tusentals köttbullar till jul eller hjälpa till i disken var något jag bara gjorde. Och visst smakar man på allt, svartsoppan eller pappas hemgjorda leverpastej, har hon tidigare berättat under Bomässan.

Tina Nordströms make – vem är hennes man Martin?

Tina Nordström är gift med Martin Holmqvist. Paret gifte sig år 2011, men har faktiskt känt varandra ända sedan de gick i samma lågstadieklass.

– Han är inte alls lika rastlös som jag. Men att vara varandras motpoler är vad som gör ett bra äktenskap. Jag behöver honom, och han behöver nog mig också, har hon tidigare sagt om maken Martin i en intervju med Femina. 

Var bor Tina Nordström?

Tina Nordström bor i Helsingborg. 

Tina Nordströms familj – när fick hon barnen Elise och Albin?

Tina Nordström har två barn tillsammans med maken Martin Holmqvist: sonen Albin, född 2009, och dottern Elise, född 2006. 

Mat-Tina har dock valt att hålla sina barn utanför rampljuset.

– Mina barn har lärt sig att alltid gå bakom mig när folk kommer fram och vill ta bilder. Som familj har vi aldrig velat fronta några tidningar och tar heller aldrig emot någon hemma. Det är min frizon. Jag är väldigt mycket mer än mitt jobb, har hon berättat för Femina.

Vad heter Tina Nordström på Instagram?

Du hittar Tina Nordström på Instagram under namnet @mat_tina.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!