Lee Christiernsson
Lee Christiernsson skriver ut ett meddelande till sina följare. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Lee Christiernsson svarar på frågan som följarna vill ha svar på: "Jag ber er...."

Lee Christiernsson väljer nu att bryta tystnaden kring en fråga som slagit ned som spön i backen. "Jag vill bara klargöra att...".


Det var för ett par månader sedan som den första delen av  Lee Christiernssons, 48, dokumentär “Att bli Lee” sändes. Tittarna får i de olika dokumentärdelarna följa med på resan som “Äntligen hemma”-profilen gick igenom när “Snickar-Björn” blev Lee. Dokumentären har mötts av stående ovationer och Lee har hyllats av både nära, kära, okända följare och kändisar. 

Lee öppnade upp om operationen

I det sista avsnittet av "Att bli Lee" filmar Lee sig själv när hen ringer upp en nära vän och berättar om sin resa. En vän som vid tillfället inte har någon aning om det hela. 

– Hej kompis, det var länge sen. Hur länge sen är det, ett år?, inleder Lee. 

– Men tjenare kompis, ja det är minst ett år sedan, hur är läget?

– Jo men nu är det så att jag ska skicka några bilder till dig som du ska få titta på medan vi pratar, visst är du så pass teknisk att du kan titta på dem samtidigt?, säger Lee och skickar bland annat bilden som visas nedan. 

I respekt mot sin vän har Lee lurar på sig för att man inte exakt ska höra vad vännen säger. Men på Lees svar kan man ändå få ett hum om vad som sägs. 

Lee ringer upp en vän. Bildkälla: TV4

– Haha nej det är jag på bilden. Nej jag har inte bytt kön men är transsexuell ickebinär med kvinnligt könsuttryck. Ja, jag håller på, säger Lee och fortsätter. 

– Det som sitter mellan benen kommer att vara kvar. Och gifter jag mig eller blir tillsammans med någon kommer det sannolikt att vara en kvinna, sa hen då. 

Lee skriver ut meddelande till följarna: "Vill klargöra"

Efter Lees dokumentär har jobberbjudanden och olika förfrågningar slagit som spön i backen. I ett meddelande på Instagram skriver hen nu ut ett meddelande där Lee uttrycker sin tacksamhet men att hen tillsammans med sin familj vill hinna landa i vardagen innan man tar sig ann alla projekt. 

En del av meddelandet löd:

"Hej! Tänkte bara svara på frågan ”varför hör inte Lee av sig kring jobbförfrågningar och varför är Lee inte mer aktiv på denna plattform, gillar, svarar på frågor etc”

Det är nu cirka sju veckor sedan jag kom ut och jag kan summera läget just nu i tre punkter.

1. Jag och familjen mår bra men vi bryter fortfarande ny mark, mycket är fortfarande nytt.
2. Jag har fått extremt mycket förfrågning och jobbförfrågningar under dessa veckor. De är allt från mycket välbetalda uppdrag till de allra roligaste och mest spännande projekt.
3. Jag är fortfarande väldigt trött efter omfattande stress de senaste tre åren.", skev Lee som nu möter ett starkt stöd från följarna. 

En av de som ofta är inne och kommenterar fint till Lee är Carolina Gynning

Carolina Gynnings kommentar. Bildkälla: carolinagynning/Instagram

"Du är grym, Ta den tid du behöver", skrev hon. 

Fint!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!