Sveriges mästerkock
Mat kan generera starka känslor. - Foto: TV4

Kaos bland tittarna efter hårda orden till juryn i Sveriges mästerkock 2023

Det finns få saker som kan röra upp så mycket känslor som mat. Och orden i Sveriges mästerkock 2023 – de kan man sannerligen säga skapade liv i luckan.


Sveriges mästerkock 2023 är inne på sin sluttamp och det börjar dra ihop sig för final.

Under de senaste veckorna har deltagarna testats med dumplings, alger och olika typer av kött. De har under tidspress fått visa sina färdigheter inom matlagning och bakning – men ibland med varierande resultat. 

Många av dem har gått från klarhet till klarhet – medan andra snubblat på målsnöret nu i slutet. 

Det blev tårar i senaste avsnittet. Bildkälla: TV4

En av de som under hela programmets gång varit otroligt uppskattad av tittare såväl som jury är Zacharias Lindqvist Hansson.

Zacharias har under hela säsongens gång hållit en jämn och väldigt hög nivå när det kommer till sina färdigheter i köket, men nu under slutet var det både upplägg och smak han tabbade sig på. 

När juryn berättade att han var den som behövde lämna brast både deltagare och jurymedlemmar ut i gråt. 

"Ska jag förlora ska jag göra det så här". Bildkälla; TV4

"Är det några jag ska förlora mot så är det dessa tre fantastiska deltagare", sa han till tjejerna som är kvar. 

Zacharias kaxiga ord i Sveriges mästerkock 2023

Precis som för de andra deltagarna som åkt ut innan honom så skickades han till systerprogrammet "Efter stängning" där han fick möta Mica Eriksson Nyberg.

Tävlingen gick ut på att göra en maträtt där kaffesmak skulle vara i fokus och det var då Zacharias berättade någonting som kom som en chock för väldigt många. 

– Jag hatar verkligen kaffe. 

– Nemen va?

– Ja jag vet. Jag får be om ursäkt till alla där ute som gillar kaffe men jag tycker verkligen inte om det. Jag har försökt att lära mig att tycka om det. Jag körde 10 procent kaffe, 10 procent socker och 80 procent mjölk men det smakade ändå för mycket kaffe, berättade han till både Mikas och programledare Tea Malmegårds förvåning.

Och utöver några sura kommentarer från kaffeälskare så slutade det hela med att Zacharias mötte hyllningar från likasinnade där ute. 

Några av kommentarerna. Bildkälla: TV4

Några av tittarna var dock rädda för att han skulle tappa poäng hos Tea då hon tidigare uttryckt skepsis mot en deltagare som inte tyckte om efterrätter. 

To be continued..

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!