Jill Johnson berättar nu för Dagens ETC om kritikstormen under coronapandemin.
Jill Johnson berättar nu för Dagens ETC om kritikstormen under coronapandemin. - Foto: Fredrik Persson/TT och Stina Stjernkvist/TT

Jill Johnson utsattes för bajsattack – efter Tommy Körbergs kommentar

Jill Johnson är en av Sveriges mest folkkära artister och genom "Jills veranda" i SVT har hon också blivit en uppskattad tv-profil. Men sångerskan har också fått utstå hat – särskilt efter en kommentar från Tommy Körberg.
– Jag trodde att vi var vänner, säger hon i en intervju med Dagens ETC.


Hela Sveriges countrydrottning Jill Johnson, 49, har under de senaste åren kommit att bli en folkkär tv-profil sedan "Jill veranda" började rulla i SVT år 2014.

Men även om programmet och Johnsons insats som intervjuare lovordats av både tittare och rescensenter har det också stormat kring artisten på senare år.

Jill Johnsons besked till Jills veranda-fansen: "Tyvärr..."

Tommy Körbergs krav på Jill Johnson 

Mer specifikt var det under coronapandemin, när det stod klart att Jill Johnson fått 50 000 kronor i stöd från Kulturrådet på grund av uteblivna intäkter från konserter, som 49-åringen fick utstå ett drev hon aldrig tidigare upplevt.

Allra värst blev det när artisten Tommy Körberg, som riktade kritik mot hur stödet fördelats, lyfte fram just Johnson eftersom hon omsatt miljonbelopp i sitt bolag tidigare.

– Det är väl hon som kallar sig för ödmjuk, hennes främsta egenskap är ödmjukhet. Det har hon sagt i någon intervju. Då säger jag bara, hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem, sa han i en intervju med Aftonbladet.

Jill Johnson: "Jag var rädd"

I en intervju med Dagens ETC kommenterar nu Jill Johnson den kritikstorm som Tommy Körbergs utspel gav upphov till.

– Jag har bearbetat detta jättemycket, det är den första och enda gången då jag fått hat och det gick så långt att jag fick bajspapper hemskickat i brevlådan. Det var grovt, jag var rädd och väldigt ledsen, säger hon till tidningen och fortsätter vidare:

– Det var lite slump att jag blev måltavlan, vi var många som sökte de här bidragen, men Tommy Körberg hängde ut mig i Aftonbladet, det var i sig ledsamt, vi är ju kollegor och jag trodde att vi var vänner.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!