Li Pamp är expert i TV4:s "Bytt är bytt".
Li Pamp är expert i TV4:s "Bytt är bytt". - Foto: Stella Pictures och Pontus Lundahl/TT

"Bytt är bytt"-expertens lyxlön – så mycket tjänar Li Pamp

Li Pamp har, sedan hon klev in som antikexpert i TV4:s Bytt är bytt, blivit ett välkänt ansikte. Men hur mycket vet du om tv-profilens liv bortom kamerorna? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Li Pamp.


Li Pamps ålder – hur gammal är hon?

Lie Lamp föddes den 4 augusti 1972, vilket innebär att hon fyller 51 år under sommaren 2023. Pamp växte upp i skånska Bjärred utanför Lund.

När började Li Pamp i Bytt är bytt på TV4?

Under sommaren 2020 stod det klart att Li Pamp skulle ersätta Karin Laserow som antikexpert i TV4-programmet "Bytt är bytt" som programleds av Renée Nyberg

– Jag har genom åren sneglat på Bytt är bytt – det är ett fantastiskt program som folkbildar och underhåller på samma gång, och det känns jätteroligt att ha fått möjligheten att axla rollen som antikexpert den här säsongen, sa Pamp i ett pressmeddelande då.

Tidigare har hon också synts i SVT:s Antikmagasinet och Antikrundan.

Är Li Pamp vd för Stockholms auktionsverk?

Sedan i augusti 2021 är Li Pamp vd för Stockholms auktionsverk.

– Jag känner mig oerhört stolt och glad över att få möjligheten att leda världens äldsta auktionshus in i framtiden, sa hon i ett pressmeddelande när nyheten om att hon utsetts till ny vd kom i juni samma år.

Li Pamps make – har hon någon partner?

Li Pamp är inte gift, men kärlekslivet spirar ändå. I en intervju med Allas har hon tidigare berättat om den spanska kärleken Jorge, som är pilot och bosatt i Madrid: 

– Vi träffades på en 50-årsfest i Stockholm och pendlar mellan Madrid och Stockholm. Det fungerar tack vare Jorges yrke. Annars hade vi nog inte kunnat ses så ofta. Jag åker också dit då och då. Madrid är en fantastiskt vacker stad och helt perfekt för mig som älskar konst. Sedan är vi mycket på Jorges lantställe, där det är underbart att gå runt i olivlunden.

Li Pamps familj – har hon barn?

Li Pamp har fyra barn med en tidigare partner: sönerna ErikDaniel, Michael och Adam. Samtliga barn föddes inom loppet av fem och ett halvt år. 

– De två yngsta är tvillingar, så det var inte lika körigt som det låter, sa hon i intervjun med Allas

Li Pamps lön – hur mycket tjänar Bytt är bytt-profilen?

Under 2022 hade Li Pamp en inkomst av tjänst som, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, landade på 1 089 000 kronor. 

Därmed kunde antikexperten, som är bosatt i en 156 kvadratmeter stor lägenhet i Stockholm, plocka ut drygt 91 000 kronor i månadslön.

Vad heter Li Pamp på Instagram?

Instagram går Li Pamp under namnet @lipamp

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!