Pernilla Månsson Colt är en uppskattad tv-profil.
Pernilla Månsson Colt är en uppskattad tv-profil. - Foto: Anders Wiklund/TT och Duygu Getiren/TT

Pernilla Månsson Colts miljonlön – så mycket tjänar SVT-profilen

Pernilla Månsson Colt har genom program såsom "Trädgårdstider" i SVT blivit en uppskattad tv-profil och det märks på hennes ekonomi. Nyheter24 har kikat närmare på Pernillas årslön och bolag.


Under flera år var Pernilla Månsson Colt programledare för SVT:s "Husdrömmar", men efter fem säsonger tog Anne Lundberg hennes plats i programmet.

Numera syns Pernilla i "Trädgårdstider" på samma kanal och är dessutom producent för "Antikrundan". 

Därför var Pernilla Månsson Colt inte med på "Husdrömmar"-festen

Pernilla Månsson Colt drar in miljonlön

Att Pernilla Månsson Colt har många bollar i luften och att hon blivit en minst sagt uppskattad tv-profil märks på hennes ekonomi.

Programledaren hade nämligen, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en inkomst av tjänst som landade på 1 093 693 kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Fördelat över årets tolv månader gav det en månadslön på över 90 000 kronor.

Trädgårdstider-profilen avslöjar sanningen: "Fuskar som bara den"

Pernilla Månsson Colts bolag

Dessutom är Pernilla Månsson Colt aktiv i två bolag. Colt & Kultur AB ska, enligt Alla Bolag, ägna sig åt bland annat event- och musikproduktion, restaurangverksamhet, förlagsverksamhet och marknadsföring.

Under 2021 omsatte bolaget 7 585 000 kronor, men man gick med 351 000 kronor i förlust. Samtidigt hade man tillgångar som beräknades uppgå till 978 000 kronor.

Pernilla Månsson Colt. Foto: Duygu Getiren/TT

Månsing Media Aktiebolag, som sysslar med allt från artistverksamhet och reklam till tv och teater hade man en omsättning på 809 000 kronor under 2022. Samma år gick man med 236 000 kronor i vinst och hade 683 000 kronor i tillgångar.

Tareq Taylors miljontillgångar – så mycket tjänar tv-kocken

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!