Tina Nordström blev "Mat-Tina" med hela svenska folket under tidigt 2000-tal.
Tina Nordström blev "Mat-Tina" med hela svenska folket under tidigt 2000-tal. - Foto: Leif R Jansson/TT och Anders Wiklund/TT

Tina Nordströms hisnande miljontillgångar – så mycket tjänar tv-profilen

Tina Nordström, som under tidigt 2000-tal blev "Mat-Tina" med hela svenska folket, har blivit en av Sveriges mest uppskattade tv-profiler – och det märks även på hennes konto. Nyheter24 har kikat närmare på Tina Nordströms lön och tillgångar.


Det var i början av 2000-talet som Tina Nordström slog igenom med buller och brak genom SVT-programmet "Mat" tillsammans med Tomas Tengby och det dröjde inte länge innan hon blev känd som "Mat-Tina".

Sedan dess har mycket hänt. Tina har vunnit Let's Dance, gjort otaliga matprogram och varit jurymedlem i "Sveriges yngsta mästerkock" på TV4. Numera är hon dessutom programledare för "Hela Sverige bakar".

Tina Nordströms lön – så mycket tjänar hon

Tina Nordström. Foto: Leif R Jansson/TT

Den gedigna tv-karriären har varit minst sagt lönsam för Tina Nordström. Under 2021 hade hon, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en inkomst av tjänst på 441 335 kronor samt ett överskott av kapital på 431 000 kronor. 

Så träffade Tina Nordström sin make Martin Holmqvist: "Varandras motpoler"

Tina Nordströms miljontillgångar i bolagen

Men det slutar inte där. I holdingbolaget T.E.A.M. i Ramlösa AB, som drivs av Tina Nordström och maken Martin Holmqvist, fanns det nämligen tillgångar på 36,8 miljoner kronor under 2021.

Dotterbolaget Tina Nordström AB hade samma år en omsättning på 4,6 miljoner kronor och gick med 1,4 miljoner kronor i vinst. Inte illa, eller hur?

Läs alla våra artiklar om Tina Nordström här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!