Hur bra koll har du på The Hives-sångaren Pelle "Howlin' Pelle" Almqvist?
Hur bra koll har du på The Hives-sångaren Pelle "Howlin' Pelle" Almqvist? - Foto: Stella Pictures och Claudio Bresciani/TT

Världsstjärnan raggade på The Hives-Pelle: "Hon var rejält gravid"

Att Pelle Almqvist, även känd som Howlin' Pelle, är sångare och frontfigur i rockbandet The Hives vet de flesta om. Men hur mycket vet du om Pelle Almqvists liv utanför scenen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Howlin' Pelle.


Pelle Almqvists ålder – hur gammal är han?

Pelle Almqvist, som inte sällan går under epitetet "Howlin' Pelle", föddes den 29 maj 1978, vilket innebär att han fyller 45 år under våren 2023.

Howlin' Pelles längd – hur lång är han?

Enligt Howlin' Pelles IMDb-profil är han 185 centimeter lång.

Pelle Almqvists familj – vad jobbade hans föräldrar med?

Pelle Almqvist mamma jobbade som lärare, medan pappan var läkare och faktum är att den senare hade stort inflytande på The Hives estetik. 

– Han brukar komma hem och säga: ”Nu har jag köpt en ny tröja i en pigg, mörkblå färg.” Därefter rör han den inte på ett år. Han tycker att alla plagg måste ligga till sig. Det är ju lite galet, men samtidigt väldigt The Hives. Jag tror hela vårt uniformstänkande kommer därifrån, har Almqvist tidigare sagt till Café

Pelle Almqvists partner – vem är Catrin Nilsson?

Pelle Almqvist och Catrin Nilsson. Foto: Stella Pictures

Sedan 2010 är Pelle Almqvist i en relation med Catrin Nilsson som, enligt Damernas Värld, är pr-konsult och modefantast. Paret bor tillsammans i Stockholm. 

Pelle Almqvist och Maria Andersson – var de ett par?

Pelle Almqvist var under tidigt 2000-tal i en relation med Maria Andersson som är sångare i Sahara Hotnights. Efter sex år skildes paret åt och numera är Andersson gift med konstnären Love Lundell – son till artisten och författaren Ulf Lundell.

Vad hände mellan Howlin' Pelle och Kate Moss?

Ja, det var i samband med att Pelle Almqvist gästade "Breaking news" med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som det plötsligt kom fram att den forna supermodellen Kate Moss inte varit helt ointresserad av The Hives-sångaren. 

Kate Moss. Foto: Andy Kropa/AP/TT

Mer specifikt var det under en musikgala i England år 2003 som det uppstod lite flörtig stämning.

– Vi var med The Clash. Och Kate Moss var med The Clash. Hon var rejält gravid, berättade Almqvist i programmet, enligt Aftonbladet, och fortsatte sedan vidare:

– Och som jag förstår det så stötte hon på mig. Så uppfattade jag det ganska tydligt. Men det här är ju upp till henne att säga. Ni får ringa henne. 

Men det hela ledde ingenvart, försäkrade Almqvist i programmet, enligt tidningen.

– Det kändes inte som att jag kunde göra så mycket av det. Jag var inte singel. Det var lite stökigt alltihop. 

Pelle Almqvist förmögenhet – hur går det för The Hives?

Många är nyfikna på om Pelle Almqvist sitter på någon förmögenhet och det är kanske inte så konstigt sett till det faktum att  The Hives faktiskt nått internationella framgångar.

The Hives. Foto: Magnus Andersson/TT

Howlin' Pelles så kallade "net worth" är oklart, men desto klarare är det att The Hives AB går som tåget. Bolaget omsatte 11 342 000 kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Samma år hade man en vinst på 3 715 000 kronor och tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 6 917 000 kronor.

Vad heter Howlin' Pelle på Instagram?

Howlin' Pelle tycks inte ha något officiellt konto på Instagram. Däremot kan du få uppdateringar via @thehives på Instagram

Läs fler artiklar om The Hives här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!