Tareq Taylor syns snart i SVT:s "Drömlandet".
Tareq Taylor syns snart i SVT:s "Drömlandet". - Foto: Andreas Hillergren/TT och Stella Pictures

Tareq Taylors prank spårade ur totalt: "Var på väg att skjuta oss"

Snart syns Tareq Taylor, 53, på de amerikanska vägarna i SVT-programmet "Drömlandet". Men det är inte första gången tv-kocken reser över atlanten. I en ny intervju med P3 berättar han om hur han, som 18-åring, var nära att bli skjuten i USA.


Den folkkäre tv-kocken Tareq Taylor, 53, är ständigt aktuell – nu framöver med SVT-programmet "Drömlandet" tillsammans med Carina Bergfeldt.

Duon ska då resa runt i den amerikanska södern för att undersöka hur "möjligheternas land" egentligen mår och för att uppleva sydstatsköket.

Tareq Taylor pudlar efter missen: "Det är väl mänskligt att fela"

Tareq Taylor: "Låtsas stjäla som ett prank"

Men det är inte första gången som Tareq Taylor besöker USA. I "Morgonpasset i P3" berättar nämligen kocken och tv-profilen om en resa han gjorde till Flint, Michigan, vid 18 års ålder.

– Sedan åkte vi till San Francisco och som galna tonåringar, jag och min lillebror, tänker vi att vi ska pranka vår farbror. Han har en matbutik inne i centrala San Francisco, berättar Tareq i radioprogrammet och fortsätter:

– Så vi går in i den här matbutiken och låtsas stjäla som ett prank. Vi plockar på oss matvaror och ser till att han ser oss, sedan springer vi mot utgången och han är då på väg att skjuta oss. 

– Han visste inte att ni skulle komma?, undrar programledaren Linnea Wikblad, varpå Tareq svarar:

– Han hade aldrig träffat oss. Han visste inte vilka vi var. Han var vår äldsta farbror som vi hade tagit oss till USA för. Vi skulle träffa vår släkt där för första gången. Så det var vårt första möte med Hamid

Det hela slutade dock väl, och ingen kom till skada.

Läs alla våra artiklar om Tareq Taylor här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!