Niklas Ekstedt driver restaurangen Ekstedt i Stockholm.
Niklas Ekstedt driver restaurangen Ekstedt i Stockholm. - Foto: Sofia Ekström/SvD/TT och Fredrik Persson/TT

Niklas Ekstedts feta miljonlön – så mycket tjänar tv-kocken

Niklas Ekstedt har blivit en av Sveriges mest välkända kockar. Han syns titt som tätt i tv-rutan och driver dessutom den hyllade restaurangen Ekstedt. Om det ger utdelning på lönekontot? Det kan man lugnt sagt säga.


Redan som 21-åring öppnade Niklas Ekstedt sin första restaurang, som då fick det passande namnet Restaurang Niklas, och som var belägen i Helsingborg. 

När kocken sedan dök upp i SVT-serien "Niklas Mat" var succén ett faktum och han har nu kommit att bli ett välkänt ansikte för de hemma i tv-sofforna. Under sommaren 2023 rattar Ekstedt tävlingsprogrammet "Vilda kockar" i SVT. 

Sjuka detaljen på Björn Frantzéns lyxkrog – inte som du tror: "På toaletten..."

Tv-kocken Niklas Ekstedts miljonlön

Och att vara en av Sveriges mest populära tv-kockar och krögare visar sig vara lönsamt. Niklas Ekstedt hade nämligen, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 1 010 100 kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Fördelat på årets tolv månader gav det Ekstedt en månatlig lön som landade på strax över 84 000 kronor.

Samma år hade kocken 52 385 kronor i överskott av kapital och "Niklas Ekstedt Restaurang AB" omsatte 3 032 000 kronor och hade en vinst på 449 000 kronor. 

Allt om Johan Jureskog: Företagen, kända familjen och monsterlönen

Relaterat
Senaste nytt

"Only murders in the building" får ny säsong

1 timme sedan

Irma Lehtsalo om framgången: "Jag är jag"

2 timmar sedan
Efter att ha utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer berättar Irma Lehtosalo om framgången på sociala medier tillsammans med Markoolio. – Nu har hon över 300 000 följare på Instagram, berättar sonen.

Lasse Berghagens chockbesked i "Vilket liv" gör Renée Nyberg stum

idag 18:28
Lasse Berghagen gästar "Vilket liv" i TV4 och där avslöjas den ena hemligheten efter den andra. En sak som Lasse väljer att dela med sig av får Renée Nyberg att skrika rakt ut för att sedan bli helt stum.

Premiär på Operan efter dödsolyckan

idag 17:34
Efter dödsolyckan på Kungliga Operan för snart två veckor sedan välkomnas publiken nu tillbaka igen, enligt ett pressmeddelande.

Lernström: "Idol" kommer alltid vara intressant

idag 16:02
Ett startfält med unga och ambitiösa finalister är redo för höstens "Idol". Samtidigt ryker flera stora program på TV4 när kanalen skär ner. Jag tror att tittarna kommer att gilla deltagarna och deras berättelser, säger programledaren Pär Lernström.

Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln: "Otroligt kränkande"

idag 15:20
En artikel om Pernilla Wahlgren i Aftonbladet fick följarna att gå i taket. En av de som har reagerat starkt på rubriken är TikTok-stjärnan Sanna Dollan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.