Niklas Ekstedt driver restaurangen Ekstedt i Stockholm.
Niklas Ekstedt driver restaurangen Ekstedt i Stockholm. - Foto: Sofia Ekström/SvD/TT och Fredrik Persson/TT

Niklas Ekstedts feta miljonlön – så mycket tjänar tv-kocken

Niklas Ekstedt har blivit en av Sveriges mest välkända kockar. Han syns titt som tätt i tv-rutan och driver dessutom den hyllade restaurangen Ekstedt. Om det ger utdelning på lönekontot? Det kan man lugnt sagt säga.


Redan som 21-åring öppnade Niklas Ekstedt sin första restaurang, som då fick det passande namnet Restaurang Niklas, och som var belägen i Helsingborg. 

När kocken sedan dök upp i SVT-serien "Niklas Mat" var succén ett faktum och han har nu kommit att bli ett välkänt ansikte för de hemma i tv-sofforna. Under sommaren 2023 rattar Ekstedt tävlingsprogrammet "Vilda kockar" i SVT. 

Sjuka detaljen på Björn Frantzéns lyxkrog – inte som du tror: "På toaletten..."

Tv-kocken Niklas Ekstedts miljonlön

Och att vara en av Sveriges mest populära tv-kockar och krögare visar sig vara lönsamt. Niklas Ekstedt hade nämligen, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 1 010 100 kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Fördelat på årets tolv månader gav det Ekstedt en månatlig lön som landade på strax över 84 000 kronor.

Samma år hade kocken 52 385 kronor i överskott av kapital och "Niklas Ekstedt Restaurang AB" omsatte 3 032 000 kronor och hade en vinst på 449 000 kronor. 

Allt om Johan Jureskog: Företagen, kända familjen och monsterlönen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!