Ida Kjos
Ida Kjos sadlar om. - Foto: idakjos/Instagram

Ida Kjos säger upp sig och blir influencer

Elin Kjos syster Ida Kjos skriver ut på sin Instagram att hon nu valt att säga upp sig från sitt jobb som jurist för att istället köra på livet som influencer samt skriva på Elins bok.


Det var i mars 2023 som träningsprofilen Elin Kjos somnade in efter en tids sjukdom. Tre år tidigare gick Elin till läkaren efter en intensiv hosta som inte gav med sig. 

Det visade sig vara obotlig lungcancer. 

– I maj 2020 skrev de in mig som palliativ patient, alltså livsförlängande. Det de trodde då var att jag inte skulle leva året ut, det var det beskedet jag fick, berättade hon i "Renees brygga".

Cancern berodde på en mutation i kroppen och kunde ha satt sig var som helst, men just denna hamnade i lungan och bildade en tumör som senare opererades bort. 

Elin behandlades med bland annat cellgifter och immunterapi. Hon deltog i en forskningsstudie på Karolinska där hon fick testa ett skräddarsytt cancervaccin. Hon deltog även i flera forskningsstudier på Karolinska i Stockholm, men ingenting gav det resultat hon hoppats på. 

Elin poddade med systern Ida Kjos

Elin drev podden "Systrarna Kjos" tillsammans med sin tvillingsyster Ida Kjos. En podd som Ida fortfarande håller igång med. 

Tvillingsystrarna Ida och Elin. Bildkälla: elinkjos/Instagram

Ida har under de senaste åren arbetat som jurist, är gift och har två stycken barn med simmaren Lars Frölander

Under veckan berättade hon att hon nu valt att säga upp sig. Ida kommer nu istället att skriva på Elins bok och tacka ja till samarbeten hon får på sin Instagram. 

Ida Kjos skrev ut ett meddelande på Instagram. Bildkälla: idakjos/Instagram

"Att Elin fick vara delaktig i det beslutet, men också se skiftet kommer jag för evigt att vara tacksam för. Idag tackar jag stolt JA till samarbeten här på Instagram som möjliggör ett lugnare tempo för mig i livet. Och jag njuter av att bra företag faktiskt vill jobba med mig. 

Jag skriver på Elins bok, föreläser (och i höst har jag något vansinnigt kul att dela med er kring just det!) och driver podcasten vidare. Jag sitter som ledamot i en styrelse och får vara med och påverka med både juridik, affärsmannaskap och driv", skriver hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!