Alice Stenlöf flickvän
Alice Stenlöf och Philip Wong berättar om händelsen. "Gett mig ett trauma". - Foto: alicestenlof/Instagram

Alice Stenlöf om blodiga bråket med exet Philip Wong: "Slajsade hans arm"

Det är i veckans avsnitt av podden "Vad fan hände?" som Alice Stenlöf och exet Philip Wong öppnar upp om de toppar och dalar de var med om under sin sju år långa relation.


Det var i början av 2020 som Alice Stenlöf i en vlogg valde att berätta att hon och ex-pojkvännen Philip Wong valt att gå skilda vägar. Paret hade varit tillsammans i omkring sju år och träffades redan när Alice var 17 år. De flyttade snabbt ihop och bodde i en gemensam lägenhet i Majorna, Göteborg. 

Alice Stenlöf och Philip Wong. Bildkälla: alicestenlof/Instagram

– Det hela började ju med att jag umgicks med Philips syster. Men sen på sommaren när hon jobbade hela tiden slutade det med att jag hängde med honom istället.... Han var äldre än jag, tatuerad och hockeykille, så där föll man ju pladask, berättar Alice i podden "Vafan hände?" som hon har tillsammans med Klara Elvgren.

Men efter sju års romans gjorde Alice slut med Philip, som blev väldigt hjärtekrossad. Detta var samtidigt som Stenlöf medverkade i Let's Dance. 

– Jag gjorde Let's Dance under tiden och kunde inte berätta för någon. Jag mådde så dåligt....jag mådde så dåååligt och skulle samtidigt göra en Rumba. Förstå, du är i din största kris i livet och och någon bara cha cha cha. När jag åkte ut kände jag bara tack gud, jag behöver bara få stänga av allt och försvinna. Vi hade precis sålt vår lägenhet och jag hade köpt en ny, nej det var hemskt berättar hon. 

Jireel. Bildkälla: Stefan Jerrevång/TT

Några månader efter uppbrottet hittade Alice kärleken i rapparen Jireel men efter cirka ett år rann även den kärlekssagan ut i sanden. 

Alice Stenlöf och Philip Wong berättar om det blodiga bråket 

I veckans avsnitt av podden gästar Philip Wong och berättar för första gången hur det kändes att bli hjärtekrossad. 

– Jag åt och sov knappt. Jag jobbade och var på golfbanan. Ingenting kändes bra. Utan jag fick försöka läka med hjälp av familj, vänner och psykolog, berättar Philip. 

– Alice frågade mig om jag var arg. Men det var jag inte, det hade ju inte hjälpt mig? Det är ju bara att försöka fokusera på mig själv. Klart jag var besviken och förkrossad, men jag var inte arg, berättade han. 

Gänget kommer sedan in på en sak som hände under relationen. Någonting som Philip kände sig obekväm att prata om. 

Alice Stenlöf. Bildkälla: alicestenlof/Instagram

– Jag tänker ju på vår relation som stabil men den var ju fan lite rocky där ett tag, inleder Alice. 

– Gud jag vet knappt om jag kan berätta om det här, minns du bråket vi hade Philip.... när du blev ärrad för livet så att säga. När du hamnade i en ambulans, fortsätter hon. 

Det hela handlade om ett svartsjukedrama som spårade ur. 

– Jag och Philip lånade hans brors lägenhet där fönsterrutorna är dubbelglasade. Jag blev svartsjuk och fuckade ur. Philip blir så frustrerad att han slår i en dörr, som då går sönder. Och sedan slår han i glasrutan, som då, som sagt är dubbelglasad. Så när han ska dra tillbaka sin arm så slajsar ju glaset upp hela hans arm. Så det sprutar blod överallt, hela vägen upp i taket, berättar Alice. 

– Jag har ju tatuerat över en stor del av ärren från detta, skrattar Philip. 

– Fan ärret är ju hur stort som helst, säger Klara chockat. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!