Skådespelaren Dragomir Mrsic bytte det kriminella livet mot en karriär som skådespelare.
Skådespelaren Dragomir Mrsic bytte det kriminella livet mot en karriär som skådespelare. - Foto: Claudio Bresciani/TT & Stina Stjernkvist/TT

Det gjorde Dragomir Mrsic med rånbytet: "Inget som jag ångrar"

Skådespelaren Dragomir Mrsic var med och utförde ett av svensk historias största rån. Efter fängelsetiden bytte han bana i livet och blev skådespelare. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna helst googlar om honom.


Dragomir Mrsic ålder – hur gammal är han?

Dragomir Mrsic föddes den 2 oktober 1969, vilket betyder att han fyller 54 år under hösten 2023. 

Dragomir Mrsic längd – hur lång är han?

Enligt sajten actorsinscandinavia.com är Dragomir Mrsic 177 centimeter lång.

Dragomir Mrsic familj – har han några barn?

Dragomir Mrsic har två barn, en son som heter Maximilian Mrsic och en dotter som heter Juliette Alonso Mrsic. I en intervju med Hänt har han berättat om sonen, som gått i sin pappas fotspår när det gäller skådespelaryrket.

– Han har alltid gillat film, speciellt serier och har skrivit en del. Han var ju även med i Snabba Cash, som avancerad statist i första filmen för tio år sen. Han gillar det, det är hans grej.

Har Dragomir Mrsic fru?

Dragomir Mrsic är förlovad med flickvännen Isabel Alonso, som han träffade 1992. 

– Det är drag i min fästmö, dessutom är hon väldigt snäll och genuin. Kärnan i vår relation är kärlek. Vet du, kärleken övervinner allt. Visst har det funnits katastroftider under alla dessa år men vi tycker det är bättre att fightas igenom det tunga än att bara ge upp. Folk bryter upp sina relationer för snabbt, de tror det är någon slags quickfix, har han sagt om partnern enligt Allas.

Dragomir Mrsic rån – rånade han Gotabanken 1990?

Dragomir Mrsic dömdes för rånet mot Gotabanken 1990, eller det som i efterhand kommit att kallas 930-miljonerskuppen. Ett brott han satt 3,5 år i fängelse för. 

När Mrsic gästade Skavlan berättade  han för första gången offentligt vad som hände med pengarna från rånet, något Aftonbladet skrivit om tidigare.

– De gick faktiskt att använda, de har skrivit att de kunde spärra dem men det var bara båg. Det var obligationer, det var allt från USA till Schweiz till lite över hela världen dök de upp. Man kunde sälja dem för tio procent. Så tjugo miljoner fick du två miljoner för, sa han då och avslöjade vad han gjorde med pengarna: 

– Åkte jorden runt, åkte till Los Angeles och skejtade, Brasilien.

I intervjun med Allas berättade han om hur han ser på tiden som kriminell. 

– Jag är absolut inte stolt över det jag tidigare gjort. Samtidigt är det heller inget som jag ångrar. Jag tror nämligen inte på det här med att ångra saker – utan mer på att dra lärdom av sina misstag och förändra. Allt jag varit med om har fört mig till det jag är i dag och nu trivs jag otroligt bra med mitt liv

Dragomir Mrsic ung

Dragomir Mrsic föddes i Serbien och var endast 1,5 månad gammal när han kom till Sverige med familjen. I sin ungdom gjorde han sig ett namn inom kampsport och kom som 18-åring att bli nordisk mästare i taekwondo. 

Som ung kom han in på brottets bana och utförde bland annat rånet mot Gotabanken tillsammans med Liam Norberg. När han kom ut från fängelset blev han tränare i Sveriges Olympiska Kommitté och startade sitt egna gym i Stockholm. 

Innan han själv kom in på skådespelarbanan var han tränare åt flera stora skådisar inför deras roller. Han har bland annat hjälpt Noomi Rapace och Rooney Mara.

Dragomir Mrsic inför premiären av hans huvudrollsdebut i Snabba Cash. Foto: Leif R Jansson / TT

Vad heter Dragomir Mrsic bok?

Dragomir Mrsic har skrivit två böcker. Den första som gavs ut var "Där jag kommer ifrån" är en självbiografi. Den andra heter "21 dagar: Möt dina rädslor och utveckla dig själv" där han delar med sig av lärdomarna han fått via sin livsresa.

Vilka filmer har Dragomir Mrsic varit med i?

Dragomir Mrsic första filmroll var i ”Exit”. Därefter har han medverkat i flera stora produktioner så som ”Leo”, ”Wallander”, ”Snabba Cash-serien”, ”Edge of Tomorrow” och ”Bonusfamiljen”, för att nämna några.

Under hösten 2023 debuterar han dessutom som programledare i TV4:s nya program "Förrädarna".   

Varför lämnade Dragomir Mrsic The Island Sverige?

Dragomir Mrsic var en av deltagarna i den andra säsongen av reality-programmet ”The Island Sverige” som hade premiär 2023. Dock tvingades han bryta och lämna programmet tidigare då han upplevde stora smärtor i ryggen, något han pratat om med Aftonbladet.

– Jag tänkte att jag måste avbryta innan det blir knas, just för att jag känner min kropp, jag vet hur den funkar nu, vad jag ska göra och inte göra, sa han då.

Har Dragomir Mrsic Instagram?

Under namnet @dragomirmrsicofficial delar han med sig av bilder till över 60 000 följare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!