CAIA
Hur mycket tjänar de anställda på CAIA? - Foto: Stella Pictures

Så mycket tjänar de anställda på CAIA

CAIA Cosmetics har kommit att bli en riktig framgångssaga. Bolaget håvar in hundratals miljoner – men vad tjänar man egentligen som anställd?


Breakit publicerade nyligen en omfattande kartläggning över lönerna i svenska tech-bolag. Totalt tittade de på 342 bolag varav ett var Bianca Ingrossos framgångssaga CAIA Cosmetics. 

CAIA är en sann framgångssaga. Bildkälla: Stella Pictures

2022 ökade företaget sin omsättning från 320,3 miljoner kronor till 408,4 miljoner. Rörelseresultatet steg från 114,6 miljoner kronor till 128,3 miljoner. I våras släpptes dokumentären "Biancas imperium" på SVT Play där man fick se glimtar från vardagen på CAIA-kontoret och det hårda arbetet bakom produkterna. 

På Biancas egna sociala medier lägger hon ofta upp videos och klipp från kontoret där flitens lampa lyser hos de anställa. Men frågan är då: 

Hur mycket tjänar man på CAIA Cosmetics?

Så mycket tjänar man på CAIA

"Genomsnittslönen på Caia Cosmetics ligger på 59.000 kronor och bolaget hade i snitt 24 anställda i fjol om man utgår från de uppgifter som finns i årsredovisningen och följer den metod som Breakit har använt för alla bolag i undersökningen (se om metoden nedan). Enligt bolagets egna löneuträkning ligger snittlönen på 46.000 kronor i månaden", skriver Breakit. 

I en intervju förklarade även Caias ordförande Adeline Sterner hur de kommer sig att CAIA ligger så pass högt på lönelistan. Det är nämligen bara ett bolag i e-handelsundersökningen som ligger ovanför dem. 

“Det är väldigt enkelt att jämföra lön idag och jag upplever att fler och fler pratar öppet om sina löner vilket jag tycker är väldigt bra. Det gör att man som seriös arbetsgivare behöver lägga sig på rätt nivå för att locka talang”, sa hon till BreakIt. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!