Lena Endre och maken Martin Wickström gifte sig 2016.
Lena Endre och maken Martin Wickström gifte sig 2016. - Foto: Claudio Bresciani/TT/Stella Pictures

Lena Endres första möte med maken – under blöta festkvällen: "Skitfulla..."

Vill du veta mer om Lena Endre, hennes make, karriär och framgångsrika barn? Nyheter24 har samlat på svaren på några av de frågor flest googlar på om stjärnan.


Lena Endre slog igenom för den stora publiken i succéserien "Varuhuset". Serien sågs av miljonpublik varje vecka, och en av beundrarna var ingen mindre än Ingmar Bergman

Han spelade en viktig roll i att få Endre till Dramaten, där hon sedan dess spelat storroll efter storroll. I dag är Lena Endre en av våra absolut mest älskade skådespelerskor. 

Lena Endres ålder

Lena Endre föddes 8 juli 1955, vilket betyder att hon fyllt 68 under sommaren 2023. 

Hon bor i en drygt 130 kvadratmeter stor femrummare på Östermalm i Stockholm. Lägenheter på samma gata och i samma storlek säljs för omkring 15 miljoner. 

Vem är Lena Endres exmake?

När Lena Endre satte upp sin avskedsföreställning på Scenskolan satt Thomas Hanzon i publiken, och kort senare började de dejta. 

De blev ett par, gifte sig och höll ihop i 13 år. Sen tog kärleken slut, vilket Hanzon berättat mer om i podcasten "Nemo möter en vän" 2020:

– Det är ju slitigt när man får barn och man ska göra karriär och vi jobbade ju jättemycket, vi hade ju våra barn på teatern när de var små, de fick ju bo i våra loger, har han berättat i avsnittet.

Edvin Endre. Foto: Christine Olsson/TT

Lena Endres två barn: Edvin Endre och Rosanna Endre

Tillsammans med Hanzon har Lena Endre två barn: Edvin Endre och Rosanna Endre.

Edvin har gått i sin mammas fotspår, och har på senare år medverkat i succéserier som "Zebrarummet" och "The Playlist". 

Rosanna Endre arbetar för Greenpeace, och ska bland annat ha inspirerat mamma Lena att göra klimatthrillern "Tunn is" 2020.

Lena Endres partner - är gift med Martin Wickström

Efter äktenskapet med Martin Hanzon gifte sig Lena Endre med Richard Hobert, som hon träffade under inspelningen av filmen "Ögat". De var gifta i 12 år, och gick skilda vägar 2012.

Ett par år senare träffade Endre sin nuvarande man, konstnären Martin Wickström, under en blöt natt på Stureplan.

– Skitfulla, en natt på Stureplan den tionde januari, halv tre. Vi var ute med lite andra kompisar och så råkade vi... och så bara… gick vi hem till mig, och sedan dess har vi aldrig flyttat från varann, har hon berättat i en intervju med Femina.

Paret gifte sig i franska Antibes 2016 inför 200 gäster.

– Vi sa att vi absolut inte ville ha några presenter, men om ni skulle kunna tänka er att lägga några tusen på en flygresa så är ni välkomna på fest och alla tackade ja. Det blev ett drömbröllop på stranden med dresscode ”shorts och flip-flops”, har Endre berättat i en intervju med Aftonbladet.

Lena Endre och Martin Wickström. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Att de träffades långt efter de tuffa småbarnsåren ser Lena Endre som något positivt.

– Vi lever som tonåringar och det är underbart. Småbarnsåren är något som nöter ned alla förhållanden, man får inte sova, man är dödstrött och man är mitt i karriären. Det är så mycket som man ska få ihop, säger hon till Aftonbladet.

Lena Endres miljontillgångar

Lena Endre är verksam i två bolag: som suppleant i Kungliga Dramatiska Teatern AB och ledamot i Lena Endre AB. Det förstnämnda omsätter hundratals miljoner varje år, och har tillgångar på strax under 174 miljoner.

Det egna bolaget, som sysslar med allt ifrån artistverksamhet till handelsrörelse inom bland annat PR, film, radio och TV, registrerades 1998. Under 2022 omsatte man 1 066 000 kronor, med ett resultat efter finansnetto på 332 000 kronor. 

De totala tillgångarna uppgår till 2 463 000 kronor, enligt uppgifter från Alla bolag som Nyheter24 tagit del av.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!