Josefine Jinder: "Den här typen av föräldrar är så äckliga"

Det är i en ny krönika på Expressen som Josefine Jinder berättar om sina tankar kring de som blir föräldrar första gången. Och det är ord och inga visor.


Det var för cirka två år sedan som artisten Josefine Jinder blev en del av Expressens kultursida. Med sin vassa tunga har hon nu tagit i en rad olika ämnen i sina krönikor, bland annat fenomenet bantning. 

– Jag misstänker att jag är en ganska extrem känslomänniska vilket ofta resulterar i ett enormt behov av att ventilera. Mycket av det som snurrar i mitt huvud låter sig inte koncentreras till en slagkraftig låttext och någonstans måste jag ta vägen med det ibland? Ge mig ett utlopp och jag tar det, sa hon när hon började. 

Och hennes senaste krönika, den kommer nog att generera lika mycket starka känslor som den första. Denna handlar nämligen om nyblivna föräldrar. 

Josefine Jinder: "Sekten förälder"

Josefine Jinder skriver bland annat att nya föräldrar besitter ett starkt behov att göra content av sitt liv tillsammans med familjen. 

"Det slutar aldrig vara poppis att svenneposera på www, det verkar vara en outtröttlig trend att trycka upp sin livsstil i andra människors face. Gärna i hipsterkristen lyxpaketering. Det kallas ”inspiration” i stället för illa dolt moraliserande, bestämmande, fördömande, och skryt", skriver hon

Hon skriver även att det pågår tysta hån bakom barnlösas ryggar men att det ofta bottnar i avundssjuka. 

"Innan jag gick med i sekten Förälder märkte jag inte av det självbelåtna föraktfulla hånet som pågår bakom alla barnlösas ryggar. Gud vilken meningslös tillvaro? Tänk att fortsätta leva som att man vore tjugofem resten av livet? Vill man inte fokusera på något annat än sig själv? Gud vilket fattigt liv. Stackars människor! Fler medlemmar i sekten än man kan ana ligger ofta lätt överviktiga och allmänt sjabbiga av orkeslöshet i olika soffor och säger sådana saker, på djupet avundsjuka på andras frihet". 

Texten har i skrivande stund fått väldigt många hyllande kommentarer på sociala medier. Inte minst från småbarnsföräldrar. 

Krönikan i sin helhet kan du läsa här.

Senaste nytt

Hotellnatten i Bonde söker fru gav mig fullskalig panik

igår 21:06

Tårar och kaos i Bonde söker fru 2023 – två tjejer lämnar Jens gård

igår 21:04
Det var under veckans Bonde söker fru som två tjejer valde att lämna Jens Lundins gård. Den ena drar för gott och den andra ville ta in på hotell.

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig: "Top notch"

igår 19:34
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig i Lidingö kyrka.

Mare Kandres pris till Judith Kiros

igår 19:08
Årets Mare Kandrepris tilldelas en poet som utforskar "det banala lidandes eventuella möjligheter". Judith Kiros sällar sig till en skara pristagare där bland andra Anne Swärd och Linda Boström Knausgård befinner sig.

Italiensk opera på Unescos kulturarvslista

igår 17:58
Italien är operans hemland, världsberömt för tonsättare som Giuseppe Verdi och Giacomo Puccini. Nu tas italiensk opera upp på FN-organet Unescos kulturarvslista.

Det Fredrik Lindström sa i Nyhetsmorgon förbryllar tittarna: "Känns fel"

igår 15:28
Helt självklart för många, rena grekiskan för andra. När Fredrik Lindström gästade Nyhetsmorgon var det en sak han sa som kom att väcka reaktioner...