Johan Rheborg
Det går bra för Johan Rheborg. - Foto: Anders Wiklund/TT/TV4

Johan Rheborgs miljonregn – så mycket pengar har Solsidanstjärnan

Johan Rheborg är just nu aktuell som den stenrika Fredrik Schiller i Solsidan säsong åtta. Men hur mycket pengar har han egentligen?


Johan Rheborg, 60, är manusförfattare, skådespelare, komiker, regissör och föreläsare. Det inte alla har koll på är att Johan även har en juristexamen men kände ganska snabbt att det var humorbranschen han ville kasta sig in i. Och bra har det gått. 

Johan Rheborg och Robert Gustafsson gjorde succé med "Morran och Tobias". Bildkälla: FREDRIK SANDBERG / TT

Rheborg slog stort igenom i Killinggänget som Percy Nilegård som idag klassas som en riktig kultserie. Han syntes också i Torsk på Tallin och Nilecity 105,6.

Efter det blev han även Kenny Starfighter samt  Morran i "Morran och Tobias" med hela svenska folket och även dessa blev stora succéer.

Johan Rheborgs pengar

I skrivande stund är Johan Rheborg aktuell i den åttonde säsongen av solsidan när han spelar Fredrik Schiller som är gift med Mikaela Schiller som spelas av Josefin Bornebusch.

Men det var inte helt säkert att säsongerna av Solsidan skulle fortsätta rulla. I en intervju med Aftonbladet sa Fredrik att skådisarna själva tvekade på om det hela "var kul".

Solsidan säsong 8 visas just nu på TV4. Bildkälla: TV4

– Inför andra säsongen tänkte vi ­hela tiden: Är det här lika kul? Men det går inte att kontrollera det. Det har ­blivit en sådan megasuccé och man ska inte uppfinna hjulet igen. Men jag känner ingen press eftersom det är ­utanför min kontroll. Men troligtvis går nyförälskelsen över till ett förhållande som till slut slutar i att man blir ­dumpad,,sa han då.

Och ekonomin, den går lika bra på vita duken som den gör i verkligheten.

Rheborgs bolag "Suburbia Entertainment Aktiebolag" har nämligen tillgångar på över 26 miljoner.

Inte illa!

Vem är Johan Rheborgs fru?

Johan Rheborg är gift med Kristina Rheborg sedan 1989 och paret har tillsammans två döttrar som heter Linnea Rheborg och Josefin Rheborg.

Johan Rheborg, Kristina Rheborg. Bildkälla: Stella Pictures

Hela familjen är bosatta i Stockholm. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!