Joakim och Jonna Lundell betalade inte sin byggfirma.
Joakim och Jonna Lundell betalade inte sin byggfirma. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT, Lisa Arfwidson/SvD/TT & Henrik Montgomery/TT

Joakim och Jonna Lundell tvingas betala miljonbelopp: "Mycket förvånad"

Nu krävs influencerparet Joakim och Jonna Lundell på flera miljoner av tingsrätten efter att inte ha betalat sin byggfirma tillräckligt för vad de själva kallar "Sveriges lyxigaste bygge”.


År 2017 köpte influencerparet Joakim och Jonna Lundell en stor vill utanför Norrköping. I realityserien "Lundellhuset – Sveriges lyxigaste bygge” har Jocke och Jonnas fans kunnat följa de renoveringar och ombyggnationer paret gjort i sin villa. 

Betalade inte byggfirman tillräckligt

I samband med detta anställde paret en byggfirma. Efter att paret börjat be firman att utföra andra saker än det som stod i avtalet uppstod en tvist. Dessutom emottog byggarbetarna inga delbetalningar för det extra utförda arbetet. Tvisten togs då till domstolen, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

I tingsrätten slår man fast att parets företag Jocke och Jonna AB är skyldiga att betala totalt 2, 2 miljoner kronor, varav 1 miljon utgör rättegångskostnader. Av klippen i parets realityprogram kunde tingsrätten komma fram till att Joakim och Jonna borde ha varit medvetna om att tilläggen på bygget skulle kosta extra.

Parets villa utanför Norrköping. Foto: Fastighetsbyrån

"Mycket förvånad över domen"

I ett meddelande till Aftonbladet säger Joakim Lundell att han är mycket förvånad över domen.

– Därför kommer vi självklart överklaga till Hovrätten och det känns som en självklarhet att det kommer gå genom till den instansen och prövas där också.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!