Anders Lundin om sitt finaste minne med Lasse Berghagen

Det var under torsdagen som Lasse Berghagens familj gick ut med att den folkkära profilen dött. Nu uttrycker många sin sorg och en av dem är Anders Lundin.


Det var torsdagen 19/10 som den tragiska nyheten om att Lasse Berghagen gått bort. 

"Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån, skriver familjen i ett mejl till TT.

På sociala meder sörjs den folkkära Lasse av vänner, familj, kollegor och svenska folket. 

I en intervju med Aftonbladet berättade Sanna Nielsen om sitt första möte med Lasse. 

"Du såg den nervösa lilla tjejen ta sina stapplande steg ut på allsångsscenen för första gången och du höll min hand och guidade mig så fint igenom hela programmet. Du var en fantastisk teddybjörn som gjorde så att alla kände sig välkomna och trygga. Tack för allt Lasse. Du är i mitt hjärta för alltid", skrev hon. 

”Tack Lasse! Du kommer för evigt vara en glödande ledstjärna inom svensk showbusiness. Det var en stor ära att få sjunga din odödliga hit ’Teddybjörnen Fredriksson’ för dig på din födelsedag för några år sen, nu får du sova på hans arm”, skriver artisten Magnus Carlsson.

Anders Lundins fina minne om Lasse Berghagen

Någon som delade med sig av ett väldigt fint minne av Lasse var Anders Lundin

Anders Lundin var den som tog över som programledare för ”Allsång på Skansen” efter Lasse Berghagen. 

– Jag minns honom som en stor, varm och glad person som hade ett väldigt charmigt sätt. Han kunde ringa plötsligt ibland och så hade han sett något han tyckte var väldigt bra och så ville han säga det, säger Anders Lundin och berättar om ett tillfälle då han och Berghagen gästade ”Allsång på Skansen” och att han ville bjuda honom på en öl, berättar han i en intervju med Expressen.

– Det var strul att få en öl innan programmet var klart och då sa jag ifrån: ”Men för helvete, det är Lasse Berghagen, det är klart han ska få en öl”. Det var han väldigt tacksam för, säger Lundin. 

Lasse Berghagen blev 78 år. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!