Dogge Doggelito är bror och kusin till en viss Paradise Hotel-vinnare.
Dogge Doggelito är bror och kusin till en viss Paradise Hotel-vinnare. - Foto: Stella Pictures och Jessica Gow/TT

Dogge Doggelito och Paradise Hotel-vinnaren är både syskon och kusiner

Dogge Doggelito växte upp i Stockholmsförorten Alby tillsammans med sin mamma och tre syskon. Och hans syster, Daphne Léon, är inte vem helst: hon är både vinnare av Paradise Hotel och hans kusin.


Dogge Doggelito, vars riktiga namn är Douglas León, växte upp i Alby där han fortsatt är bosatt.

– Jag har aldrig bott någon annanstans. Jag bor kvar här för att jag trivs så pass bra. Min mamma är svensk och min pappa är från Venezuela. Jag är alltså halvviking och halvindian. Jag är lika stolt över båda mina kulturer, jag är världsmedborgare. Jag har vuxit upp med alla länder man kan tänka sig här i Alby. Jag har inte bott någon annanstans, men jag har haft turen att få sjunga i hela världen, har han tidigare sagt till tidningen Shoo.

Allt om Dogge Doggelito: Flickvännen, barnen och ursprunget

Dogge Doggelitos mamma och syskon bodde i Alby

Dogge Doggelito växte upp med mamma Birgitta och tre syskon: en bror och två systrar.

– Min mamma levde ensamstående med fyra barn på existensminimum. Jag tror vi hade omkring 900 kronor i månaden att leva på, det var svårt att överleva. Jag hade bara två par byxor, ett par med en stor färgfläck på och ett annat par byxor med ett hål i. Varje dag fick jag välja om jag skulle gå runt med hål eller fläckar, har artisten sagt om uppväxten i en intervju med Shoo.

År 1996 gick hans äldre syster bort.

– Jag och min brorsa var skitstolta över att vi hade en storasyster, hon lämnade mig på dagis, lärde mig pussas, spela kort och allting. Hon började med droger och sånt där och hamnade ganska snett. Det var väl min första lärdom liksom: att vara försiktig där ute på gatan, har Dogge sagt i podcasten "Framgångspodden".

Har Dogge Doggelito barn? Allt om okända barnet och svåra sorgen efter dotterns död

Dogge Doggelito och Daphne Léon är syskon och kusiner

Dogge Doggelito är äldre bror till Daphne Léon som vann den första säsongen av Paradise Hotel, vilken sändes 2005, tillsammans med kändisfrisören Marwan ”Marre” Hitti

Daphne Léon. Foto: Stella Pictures

Men Dogge och Daphne är faktiskt mer än bara syskon. De är också kusiner. Deras pappor är nämligen bröder och deras mamma fick barn med bägge två. 

– Det är ingen som har reagerat eftersom det inte är någon som har vetat om det överhuvudtaget. Jag är ju uppvuxen med min bror och min mamma, och med tanke på att vi är uppvuxna tillsammans är det ingen som har ifrågasatt det, har Daphne tidigare sagt till Aftonbladet.

Vad Daphne gör nu för tiden är oklart, men på Instagram delar hon med sig av bilder från några minst sagt påkostade resor – bland annat vid sidan om Victoria Silvstedt

Läs fler artiklar om Dogge Doggelito här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!