Lasse Holm sitter på en rejäl förmögenhet.
Lasse Holm sitter på en rejäl förmögenhet. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Claudio Bresciani/TT

Lasse Holms förmögenhet – så mycket tjänar musikgiganten

Lasse Holm har, under sin långa karriär inom musikbranschen, skördat stora framgångar – något som också gett ekonomisk utdelning. Nyheter24 har tittat närmare på låtskrivaren och producentens pengar.


Med hits så som "Canneloni Macaroni", "Främling" och "Eloise" har Lasse Holm kommit att bli en av Sveriges mest hyllade låtskrivare och musikproducenter. 

Och han har sannerligen inte legat på latsidan under sin långa karriär. I ett videoklipp från Så mycket bättre 2023, som publicerats på programmets officiella Instagram-konto, berättar 79-åringen att han då kikat i mappen över låtar han får Stimpengar för.

– Det står faktiskt 815 låtar, säger han till de andra artisterna. 

Så mycket bättre 2023: Här är alla artister som är med

Lasse Holms förmögenhet i bolaget

Men faktum är att Lasse Holm nyligen sålt i stort sett hela sin låtkatalog till Sony/ATV Music Publishing, vilket Dagens industri var först att rapportera om. 

Enligt tidningen gav försäljningen intäkter på hela 9 miljoner kronor i producentens bolag Lars Holm Musikproduktion AB. Tillgångarna i detta bolag beräknades, vid det senaste bokslutet 2022, uppgå till hela 15,6 miljoner kronor.

Lasse Holm har sålt sin låtkatalog

Lasse Holm: "Nu ska jag unna mig en gåva"

När Dagens industri frågade Lasse Holm vad han skulle göra med pengarna svarade han så här:

– Vi bor i Spanien och min hustru har en gård som sommarställe i Västergötland. Jag gapar inte efter för mycket och kan leva det liv jag vill leva, men nu ska jag unna mig en gåva. I februari ska vi kryssa från Buenos Aires till Rio för att titta på karnevalen. Jag älskar den grymma, svängiga bossanovan. 

Lasse Holm om Canneloni Macaroni: "Inte lätt kan jag säga"

Lasse Holms lön – så mycket tjänar han

På lönefronten ser det inte heller tråkigt ut för Lasse Holm. Under 2022 hade han, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 694 400 kronor.

Samtidigt hade han ett överskott av kapital på 103 007 kronor.

Läs fler artiklar om Lasse Holm här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!