- Foto: Henrik Montgomery/TT & Bertil Ericson / TT

Helena Bergström har hållit kärleken vid liv i 30 år – så träffades de

Skådespelaren Helena Bergström är ett välkänt ansikte från filmduken. Men hur bra koll har du egentligen på skådespelaren? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta om Helena Bergström.


Helena Bergström ålder – hur gammal är hon? 

Helena Bergström föddes den 5 februari 1964. 2023 fyllde hon 59 år. 

Var bor Helena Bergström? 

Helena Bergström bor i en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm. 

Helena Bergström känd – vilka filmer har hon varit med i?

Helena Bergström är en känd skådespelare och regissör. Hon studerade på teaterhögskolan i Stockholm från 1885 till 1888. Efter det arbetade hon på Dramaten och Stockholms stadsteater. Helena Bergström har bland annat varit med i: 

  • Hem, ljuva hem (1978)

  • Black Jack (1990) 

  • Änglagård (1992)

  • Jägarna (1996)

  • Paradiset (2003)

  • En underbar jävla jul (2015)

  • Min sanning (2018)

  • Bröllop, begravning och dop (serie 2019-2020, film 2021)

Bröllop, begravning och dop. Foto: Fredrik Persson / TT

Helena Bergström gift – vem är hon gift med?

Helena Bergström träffade sin man, regissören Colin Nutley, under inspelningen av Black Jack. De gifte sig 1990 och i dag, 30 år senare, är de fortfarande gifta och kära, skriver Femina

Trots att kärleken har varit stark så har de stött på motstånd. Till exempel har det spridits rykten att hon bara har fått roller på grund av att hon är gift med Colin Nutley. 

– Vi har behandlats på ett otroligt märkligt sätt ibland, på ett sätt man aldrig skulle ha behandlat ­Ingmar Bergman, eller Ruben Östlund i dag. Jag känner bara: ”Ta på er glasögonen och ta en ordentlig titt på situationen … Behandlas vi så här för att vi är man och kvinna?” Jag menar, en annan duo hade aldrig behandlats så, säger hon till Femina. 

Har Helena Bergström barn?

Helena Bergström har två barn, Molly och Tim Nutley. Hennes man Colin Nutley har sonen Daniel Nutley från en tidigare relation, enligt Femina.

Dottern Molly Nutley går i Helena Bergströms fotspår. Tillsammans var de med i serien “Bröllop, begravning och dop” som pappa Colin Nutley regisserade. 

– Det är en dröm att vi får arbeta tillsammans. Och att hon får chansen att spela ut allting, och för mig är det också – jag kan ju henne och hennes sätt att spela. Jag känner igen det på ett sätt som gör att jag blir väldigt trygg, sa Helena Bergström i Malou efter tio, 2020. 

Helena Bergström med dotter och man. Foto: Mats Andersson / TT

Vad gör Helena Bergström i dag? 

Just nu arbetar Helena Bergström som regissör för den svenska versionen av pjäsen “2:22 – A Ghost Story”, skriver Femina

Helena Bergström Instagram – vad heter hon på Instagram? 

Helena Bergström heter @helenabergstromnutley på Instagram. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!