Här är allt du vill veta om Tony Irving.
Här är allt du vill veta om Tony Irving. - Foto: Stella Pictures

Allt om Tony Irving: Maken Alexander, ålder och ursprung

Tony Irving är en känd tv-profil och dansare. Han har setts i flera program och varit jury i Let's Dance i flera år. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Tony Irving.


Tony Irving, eller Antony Spencer "Tony" Irving som han egentligen heter, är en känd dansar och har bland annat suttit flera år i TV4:s Let’s Dance-jury.

Tony Irving ålder – hur gammal är han?

Tony Irving föddes den 5 juli 1966, det innebär att han fyller 58 år under sommaren 2024.

Tony Irving partner – vem är Alexander Skiöldsparr?

Tony Irving har sedan år 2015 varit gift med Alexander Skiöldsparr. Nu bor paret tillsammans i ett radhus i Norrtälje med deras hundar.

Paret träffades för flera år sedan, då Tony Irving bodde på ett hotell. Hans företag hade gått i konkurs och han hade ingen annan stans att bo.

Receptionisten på hotellet var Alexander Skiöldsparr. Efter många flirtiga inviter från Tony Irvings sida, började paret till slut dejta.

– Jag testade allt möjligt. Jag ringde ner till receptionen och sa att min dusch inte fungerade. När han kom upp för att fixa det stod jag där i morgonrock. Jag gick in i badrummet med honom, han visade hur det fungerade och jag sa bara ”oops förlåt”,  berättade Tony Irving i tv-programmet ”Ett jobb för Berg” och fortsatte:

– Han lämnade rummet och la inte ens märkte till att jag stod där med snoppen hängandes ut, vilket även Expressen skrivit om.

Tony Irving ursprung – var kommer han ifrån?

Tony Irving växte upp i den lilla byn Ainsworth, 14 kilometer från Manchester i England.  År 1993 kom Tony Irving till Sverige för ett dansdomarjobb.

Tony Irving berättar om svåra tiden: "Tog droger och drack för mycket"

Har Tony Irving barn?

Tony Irving har inga barn och har inga planer på att skaffa det heller. 

– Angående barn så har jag och Alexander diskuterat och nej, det handlar om ett ansvarstagande och jag är för gammal. Det skulle inte vara rätt mot barnet, sa Tony Irving i en intervju med Hänt.

Tony Irving i Let’s Dance

Tony irving satt som en av jurymedlemmarna i TV4:s program “Let’s Dance” i hela 18 år.

Tony Irvings pappa – vem är David?

Tony Irvings pappa heter David. Nu Tony för första gången kom ut med sin sexuella läggning för familjen dog deras relation. Tonys pappa var strikt kristen och kom i från en by i England där man ansåg att homosexualitet var något avvikande och dåligt.

Det tog fyra år innan Tony Irving och hans pappa började prata igen. I dag har de en fin relation.

– Pappa satt också längst fram i kyrkan när jag och min man Alex gifte oss för åtta år sedan. Han har även gått med mig i Pridetåget en gång. Idag har vi en jättefin relation, så Tony Irving tillAftonbladetsommaren 2023.

Har Tony Irving Instagram?

På Instagram heter Tony Irving @tony_irving_.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!