Karolina Tilander
Karolina Tilander har lagt ut en video som väckt massiv kritik. - Foto: Karolina Tilander

Karolina VonTilander "hånar och hänger ut" brukare i hemtjänsten

​Karolina VonTilander har lagt ut ett klipp på TikTok där hon tycks håna en omsorgstagare inom hemtjänsten. Nu möts hon av en enorm kritikstorm, och flera följare uppmanar nu att anmäla henne.


Karolina "VonTilander" Tilander blev ett känt namn för det svenska folket när hon i fjol steg in i Robinson 2023. Trots att hon inte höll hela vägen till final så engagerade hon onekligen ute i stugorna. 

En del tittare kände nog igen Tilander från ett annat sammanhang. Hon var nämligen influencer redan när hon kom in i äventyrsprogrammet, och på Instagram och TikTok har hon tusentals följare.

Tilander väckte stor uppmärksamhet för sin brytning, något som hon även har kritiserats för då den är något hon lagt sig till med på senare år. I en intervju berättade hon senare varför hon pratade med brytning – det kan du läsa mer om här.

I höstas intervjuades Karolina av Länstidningen, och då fick hon frågan om varför hon sticker ut på sociala medier.

– Jag är ärlig och rå. Jag är inte den här lilla fyrkantiga förpackningen som de flesta är, där ingen vågar säga något eller ha olika åsikter. En stor sak för mig är att tjejer ska våga stå på sig. De ska ta mer plats och våga vara naturliga. Inte känna pressen som samhället har satt med skönhetsideal, sa Karolina till tidningen.

Karolina VonTilander kritiseras för klipp om hemtjänsten på TikTok

Nu möts Karolina Tilander av massiv kritik. I ett uppmärksammat klipp på TikTok så skriver hon "Om någon undrar varför jag slutade jobba inom hemtjänsten". 

I videon hörs hon ha ett samtal med en man som framställs som en omsorgstagare inom hemtjänsten. Karolina filmar sig själv underifrån, men mannens röst hörs i klippet. 

Huruvida videon är från en verklig händelse eller inte är inte fastslaget.

Det faktum att hon lagt ut klippet har nu väckt oerhört starka känslor. När Camilla Gervide, som driver sajten Bloggbevakning men också Instagramkontot med samma namn, la ut klippet så tog det inte lång tid innan kommentarerna började ticka in.

"Så otroligt oempatiskt beteende. Hoppas det blir anmälan och straffpåföljd. (Och ja, det spelar ingen roll att brukaren är "jobbig", det ingår i jobbet att kunna hantera alla sorters människor)", skriver en följare.

Andra reaktioner lyder:

"Straff för att bryta sekretessen är böter eller fängelse upp till ett år…."

"Ajaj!!! Filma/spela in hos omsorgstagare är totalförbjudet!!"

"Kollade 3 poster och konstaterar - distanslös osympatisk människa. Troligen köpta följare."

"Vissa är helt enkelt inte skapta för att ta hand om andra människor, hon är ett tydligt exempel på det."

"Fy fan va grisigt gjort helt klart fel"

"Usch vad osmakligt, vad har hänt med sunt förnuft och moral?!"

"Hon ska anmälas"

Nyheter24 söker Karolina Tilander.

Senaste nytt

Hon är Jay Smiths kända syster

1 timme sedan

Skarsgård "fick utslag och skavsår" av "Dune"

2 timmar sedan
Vårens mest stjärnspäckade film är här. Förutom megastjärnor som Timothée Chalamet och Zendaya har "Dune: Part two" också blågula inslag. TT har träffat Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson.

"Snälla" "Paradise" flyttar från Viaplay

2 timmar sedan
Viaplay skrotade det "snälla" konceptet i "Paradise". Nu får den nya säsongen i stället premiär på en annan strömningstjänst.

Musikern Georg Riedel är död

2 timmar sedan
Han var en del av de flestas barndom och med "Idas sommarvisa" blev han hela Sveriges – främst alla barns – kompositör. Tonsättaren och jazzmusikern Georg Riedel är död, 90 år gammal.

Gerard Depardieu anklagas för nya övergrepp

idag 04:16
Den franske skådespelaren Gerard Depardieu anmäls på nytt för sexuella övergrepp. Den här gången är det en scenograf som lämnat in en stämningsansökan mot skådespelaren.

George Michael hedras med mynt

idag 02:04
Det brittiska myntverket hedrar den bortgångne brittiske sångaren och låtskrivaren George Michael med ett minnesmynt.