Elin Härkönen
Allt om Elin Härkönen: Skadan, pojkvän, ålder och familj. - Foto: Instagram

Allt om Elin Härkönen: Skadan, pojkvän, ålder och familj

Hur bröt Elin Härkönen nacken egentligen? Har hon pojkvän? Hur gammal är hon? Har hon barn? Nedan har vi sammanställt allt du kan tänkas vilja veta om Elin – och lite till.


Elin Härkönen ålder – hur gammal är hon?

Elin Mimmi Linnéa Härkönen föddes den 26 juni 1994, vilket betyder att hon är 29 år gammal. Sommaren 2024 fyller hon jämnt – 30 år.

Elin Härkönen längd – hur lång är hon?

För Hänt har Elin tidigare avslöjat att hon är 164 centimeter lång. 

Elin tillsammans med sin pappa och mamma. "Ingen ska behöva uppleva detta", skrev hon på sin blogg 2019. Bildkälla: Elin Härkönens blogg

Elin Härkönen familj – har hon syskon?

Elin Härkönens familj består av hennes mamma och systern Emma Härkönen. Hennes pappa gick bort i september 2019.

I ett känslomässigt inlägg på sin blogg skrev Elin:

"Du skulle ju få se dina barn växa upp, vara stolt över våra framgångar, få njuta av livets goda efter alla år av slit med jobb, bli världens bästa morfar om det nu blir fler av oss.. ja du skulle ju finnas där, i massvis med år framöver."

Var Elin Härkönen med i Elitstyrkans hemligheter?

Elitstyrkans Hemligheter är en svensk realityserie som är inspirerat av det brittiska programmet SAS: Who Dares WinsElin medverkade i den svenska premiärupplagan som sändes 2021.

Har Elin Härkönen blogg?

Ja, Elin Härkönen är aktiv på sin blogg via portalen MåBra. Bloggen hittar du här.

Elin efter olyckan. Bildkälla: Elins Härkönens blogg

Elin Härkönen olycka – bröt hon nacken? 

Ja, Elin bröt nacken den 11 februari 2013. Hon var med om en tragisk olycka under ett träningspass som resulterade i att hon bröt nacken. På sin blogg skrev hon att den femte nackkotan var helt av, den fjärde hade en spricka och diskar var krossade. “Jag fick höra att det var ett mirakel att jag hade överlevt”, skrev hon.

Tidigt blev Elin Härkönen intresserad av sporten voltige, som kort och gott är gymnastik på hästar som springer. Hennes stora dröm var att bli världsmästare i sporten, men den drömmen förändrades hastigt i februari 2013.

– Vi skulle träna in en ny häst, som blir rädd för något som smäller utanför ridhuset. Han ökar, kickar och jag flyger rakt upp i luften och landar på nacken, berättade Elin Härkönen för SVT Nyheter

“Årsdagen är här. Idag är det 11 är sen jag bröt nacken och var millimeter ifrån att förlora allt. Jag har valt att fira den här dagen istället för att se tillbaka på all smärta och lidande. Jag hade tur och överlevde”, skrev hon den 11 februari 2024

Har Elin Härkönen pojkvän?

Nej, Elin Härkönen och Anthony Yigit bröt i slutet av 2023. På sin blogg skrev hon att paret alltid var varandras största support och bästa vänner. De har sett fram emot en framtid tillsammans. Hon berättade att deras visioner för framtiden såg olika ut. 

På bloggen skrev Elin: 

“Efter att ha försökt hitta en gemensam lösning, så kom vi fram till det jobbiga och smärtsamma beslutet att så som det ser ut nu, är vi bäst som endast vänner. Vi är inte längre ett par men älskar varandra mer än ord kan beskriva, och hoppas på att vi i framtiden kan mötas och bli vi igen. Men just nu vill vi olika saker och stöttar varandra i det.”

Elin Härkönen. Bildkälla: Instagram

Har Elin Härkönen barn?

Nej, Elin Härkönen har inga barn. Under 2022 gick det rykten om att hon och ex-fästmannen Anthony skulle få barn, något som hon dementerade på Instagram

På plattformen skrev hon: 

”För det första förstår jag inte varför man kommenterar någons kropp eller mage överhuvudtaget? För det andra förstår jag inte att man skriver grattis utan att veta säkert? Och för det tredje så hade jag berättat för er om jag varit gravid.”

Elin Härkönen. Bildkälla: Instagram

När träffade Elin Härkönen Paolo Roberto?

I mars 2019 stod det klart att Elin Härkönen och Paolo Roberto var ett par. Deras relation blev väldigt omskriven efter det stod klart att Paolo köpt sex av en kvinna på en lägenhetsbordell på Östermalm i Stockholm. 

När tog det slut mellan Elin Härkönen och Paolo Roberto?

Elin Härkönen och Paolo Roberto blev ett par 2019. På grund av incidenten med Paolo bröt Elin kontakten helt med honom i slutet av maj 2021, eftersom hon inte ville förknippas med hans kvinnosyn.

"Allt har kommit ikapp mig och han gör det väldigt enkelt för mig att förstå. Jag ser nu vad det är han står för och vad han faktiskt tycker, tänker och vilka värderingar han har. Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag", skrev hon bland annat.

Anthony Yigit och Elin Härkönen. Bildkälla: Instagram

Var Elin Härkönen ihop med Anthony Yigit?

Ja, Elin Härkönen och proffsboxaren Anthony Yigit träffades i Elitstyrkans hemligheter 2021. I början av 2023 förlovade de sig, men valde i slutet av 2023 att gå skilda vägar. 

“Vi är inte längre ett par men älskar varandra mer än ord kan beskriva, och hoppas på att vi i framtiden kan mötas och bli bli igen. Men just nu vill vi olika saker och stöttar varandra i det”, skrev hon på sin Instagram vid tidpunkten.

Har Elin Härkönen Instagram?

Ja, du hittar Elin Härkönen på kontot @breakitandyouwillmakeit.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lennon och McCartneys söner har en låt ihop

Ger ut "sista boken" om mordet på Olof Palme

Mängder av böcker har skrivits om mordet på Olof Palme. Men nu kommer "den sista".

Tommy Myllymäki avslöjar: Det är det äckligaste jag ätit i Sveriges mästerkock

1 timme sedan
Som jurymedlem i "Sveriges mästerkock" på TV4 får Tommy Myllymäki smaka både det ena och det andra. Nu avslöjar han det värsta som serverats i tävlingen. – Det luktade inte bra, säger han till Jönköpings-Posten.

Rickard Olsson före och efter hårda träningen: "Har sexpack"

2 timmar sedan
Rickard Olsson har legat i hårdträning med powerwalks, många timmar på gymmet och periodisk fasta. Tränings och kostupplägget Rivstart har minst sagt gett resultat. Sexpacket är på plats och energin är på topp. Men det är inte den enda anledningen till att Rickard Olsson har skippat soffan till förmån för gymmet.

Svenska influencern raderar kroppsbild efter hatstorm

2 timmar sedan
Jelena Meacham publicerade under veckan en bild på sin mage. Men efter att bilden genererade ett mindre ramaskri på sociala medier raderade hon den.

Felix Herngren sågas i Masked Singer: "Ett rop på hjälp"

2 timmar sedan
Felix Herngrens får rejäl kritik för sin medverkan i Masked Singer 2024. "Kanske ska vi tolka den där nya paljettskjortan som ett rop på hjälp", skriver Aftonbladets Karolina Fjellborg i en krönika.