Robinson 2024
Det råder konstant matbrist på Robinson-ön. - Foto: TV4

Robinson 2024: Deltagarnas matknep för att klara tävlingarna

Att svält är en del av att vara med i Robinson – det är det många som vet. Men hur lite äter man egentligen och vad hade deltagarna för knep innan tävlingar?


I år har det sannerligen bjudits på en rungande säsong av Robinson Sverige. 

Redan första veckan fick tittarna se en historisk förändring i programmet då lagen delades upp efter kön: med andra ord killarna mot tjejerna. Någonting varken tittare eller deltagare var så nöjda med. 

I båda lägren var konflikterna och pakterna snabbt ett faktum – och så har det fortsatt. 

Anders Lundin har tvingats besöka stränderna ett flertal gånger. Bland annat när några av tjejerna rotat igenom Ci Lindströms saker och slängt hennes immunitet. 

Anders Lundin läxade upp deltagarna. Bildkälla: TV4

– Jag förstår att det uppstått en tråkig situation här på stranden och det kanske är så att vi varit otydliga med er. Ci du har hittat en hemlig immunitet. Och det vi inte vill ha här är ju att folk börjat att rota i andras tillhörigheter och så vidare, sa han till deltagarna. 

Någonting många deltagare påpekat är att humöret inte direkt bli bättre av hungern. 

Robinson 2024: "Vi ramlade ihop"

Tittarfavoriten Pelle Flood gästade under veckan Nyheter24 Sanning & Konsekvens. Då berättade han om hur lite mat deltagarna egentligen fick. 

– Man äter extremt lite. Det är någon liten bit kokos och en liten banan per dag. Jag är inte superkänslig för hunger så där men det märktes ju av i att varje morgon när man reste sig upp så ramlade man ju ihop och krälade omkring en stund innan man var på banan igen, berättade han. 

Pelle Flood i Robinson 2024. Bildkälla: TV4

Men inför tävlingarna var det andra regler som gällde. 

För att deltagarna skulle kunna piggna till och prestera i de fysiskt ansträngande tävlingarna så fick de någonting extra av produktionen. 

– Innan tävling så fick vi en extra liten banan... för att vara lite pigga inför Anders och prestera lite bättre på tävling, sa Pelle. 

Mark med ett stycke fisksoppa. Bildkälla: TV4
Kokos är en av de få saker deltagarna har att äta på ön. Bildkälla: TV4

Pelle Flood berättade även att deltagarna hade ett fiskespö som han använde flitigt – men någon fisk, det blev det inte. 

– Alltså vi var ju inga superfiskare direkt. Jag stod så extremt mycket med det där kastspöt men det var ju inet en enda fisk man fick. 

Vad saknade du mest hemifrån just i matväg?

– Kött... jag var väldigt sugen på kött. Jag kände mig sugen på, ja men chark haha, berättade han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!