Helena Bergström är en av Sveriges allra mest populära skådespelare.
Helena Bergström är en av Sveriges allra mest populära skådespelare. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Henrik Montgomery/TT

Helena Bergströms feta lön – så mycket tjänar skådisen

Helena Bergström är en av Sveriges allra mest folkkära skådespelare. Nyheter24 har tittat närmare på Bergströms bolag och inkomst.


Det var i mini-serien "Hem, ljuva hem" som Helena Bergström, som växte upp i en riktig skådespelarfamilj, gjorde sin debut år 1978. 

Sedan dess har hon varit verksam vid Dramaten och Stockholms stadsteater och gjort huvudrollerna i en rad storfilmer, däribland klassikern "Änglagård" och "Heartbreak hotel" – bägge regisserade av hennes make Colin Nutley

Hon har vunnit priser, till exempel en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll i "Pariserhjulet", och suttit som jurymedlem i TV4-programmet "Talang". 

Karriären tuffar, med andra ord, på för Bergström. Men märks det även på hennes inkomst? Nyheter24 har kikat närmare på just det. 

Helena Bergström och Colin Nutley har hållit kärleken vid liv i över 30 år – så träffades de

Helena Bergström. Foto: Henrik Montgomery/TT

Helena Bergströms bolag omsätter miljoner

I Helena Bergströms egna bolag "Dark Horse Productions Aktiebolag" ägnar man sig åt allt från konstnärlig verksamhet och konsultverksamhet inom tv och film till uppfödning av hästar och förvaltning av aktier.

I april 2023 redovisade detta bolag en omsättning på 3,4 miljoner kronor och en vinst på 944 000 kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 4,3 miljoner kronor.

Så lever Colin Nutley och Helena Bergströms barn idag

Foto: Erik Simander/TT

Allt om Colin Nutley: Barn, filmer och frun Helena Bergström

Helena Bergströms lön – så mycket tjänar hon

Hur ser då Helena Bergströms inkomst ut? Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Bergström en fastställd förvärvsinkomst på 1 155 800 kronor under 2022, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå. 

Samma år hade hon ett överskott av kapital som landade på 375 943 kronor.

Colin Nutleys miljonlön – så mycket tjänar stjärnregissören

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!