Så minns vännerna Michael Jackson

"Jag har förlorat min lillebror i dag och en bit av min själ med honom."


Michael Jackson har avlidit, 50 år gammal. Stjärnan drabbades av hjärtstillestånd och fördes till sjukhus utan någon puls. Men hans liv gick inte att rädda.

– Allah kommer att vara med dig för alltid. Jag älskar dig, sade Jermaine Jackson under en presskonferens efter att 50-åringens död blivit offentlig.

Utanför sjukhuset i Los Angeles har mängder av fans och vänner nu samlats. Många av dem tänder ljus, andra sjunger Billie Jean för att hedra hans minne.

– Jag kände honom i 35 år. När han hade problem så brukade han ringa mig. Det känns som om han inte behandlades rättvist, säger vännen och civilrättssaktivisten Al Sharpton till BBC.

Det spekuleras nu kraftigt kring stjärnans död och många misstänker att Jackson inte klarade av stressen inför de kommande konserterna i London och att detta blev hans död.

– Jag finner inga ord. Han kommer att bli ihågkommen av världen för alltid. Jag har förlorat min lillebror i dag och en bit av min själ med honom, menar producenten Quincy Jones, som producerade många av stjärnans album.

Också popdrottningen Madonna sörjer stjärnan, som betytt otroligt mycket för henne.

"Jag kan inte sluta gråta. Jag har alltid beundrat Michael Jackson. Världen har nu förlorat en av sina största, men hans musik kommer att leva för alltid", uppger Madonna i ett pressmeddelande.

En av Jacksons allra närmaste vänner, Elisabeth Taylor, har varit alldeles för uppriven för att kunna kommentera hans död.

Celine Dion, Britney Spears, Larry King och Cher har alla uttryckt sin sorg och saknad över stjärnans död.

"Jag var så glad över att vi skulle turnera i Europa tillsammans. Jag skulle flyga till London för att se hans show. Han har varit en inspiration för mig i hela mitt liv" uppgav Spears i ett pressemddelande som skickades ut under fredagsmorgonen.

Se Britney och Michael uppträda tillsammans:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!