Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marilyn Monroes hemliga liv avslöjat

Nöje | 01/09/2009 17:49

Hennes liv tog slut under tiden hon var tillsammans med Frank Sinatra.

Marilyn Monroe dog den 5 augusti 1962. Men hennes liv hade kunnat vara över mycket tidigare.

Till exempel den 12 september 1958. Då hittades hon med en livsfarlig dos sömntabletter i kroppen.

Hon var även nära döden vid ett flertal tillfällen under 50-talet. Det var då Monroe blev populärare än någonsin. Alla ville ha en del av henne. Hon var omsvärmad av sportstjärnor, presidenter, sångare och författare.

Men de lyckliga vinnarna i Monroelotteriet drev henne tillslut till ett alkohol- och medicinmissbruk.

Det avslöjar nu författaren J. Randy Taraborrelli i boken The Secret Life Of Marilyn Monroe.

Monroe gjorde även abort vid ett flertal tillfällen. Ända tills en läkare meddelade henne att hon inte längre kunde bli gravid - till Monroes stora sorg.

Inte nog med det. Hon blev även misshandlad av sin dåvarande man, Joe di Maggio. Sminkösen fick ständigt sminka över blåmärkena.

Arthur Miller är författaren som Monroe var olyckligt gift med. Det var mycket på grund av äktenskapet som Monroe blev deprimerad och knaprade tabletter i mängder för att kunna upprätthålla sin karriär som skådespelerska.

Men det hela fick ett slut under tiden Monroe hade ett kärleksförhållande med Frank Sinatra.

Under veckan fram till Monroes död var hon på semester med några gemensamma vänner i Sinatras stuga i Nevada. Men Sinatra beordrade henne att komma hem eftersom hon flera gånger överdoserade mediciner som resulterade i att hon ständigt svimmade.

När Monroe återvände hem från semestern tog det bara några dagar innan hon dog, skriver Ekstrabladet. Den gången kunde hon inte lura döden.

Skrivet av: