Regina Lunds nakenvideo censurerad

Se videon som Youtube stoppade.


Regina Lunds nya musikvideo censureras av världens största videosajt Youtube.

Sångerskans nakenhet blev för mycket.

– Jag var chockad, säger Regina Lund till Expressen.

Det är i videon till nya singeln Jag är osynlig som Regina Lund klär av sig alla kläder och poserar spritt språngande naken framför en stillbildsfotograf som tar bilder på den 42-åriga sångerskan.

Låten baseras på Regina Lunds dikt med samma namn, från diktsamlingen Förlåt, nej jag menar Aj, och är det sista spåret på albumet Dare Regina Lund.

Enligt sångerskan själv handlar låten om en misshandlad kvinna som inte blir sedd för den hon verkligen är.

– Jag tycker att jag är mogen nog att använda min nakna kropp som uttrycksmedel. Min kropp är bara ett redskap för att visa något. Jag blir en kvinnlig Jesus, korsfäst naken i slutet av videon. Det hänger ju nakna män, nakna jesusstatyer i kyrkor över hela världen. Jag blir en kvinnlig Jesus. En Jesussa, säger Regina Lund.

Men Youtubes regler för nakenhet är benhårda:

"Youtube ska inte användas för att sprida pornografiskt eller uttryckligt sexuellt innehåll. Om den här beskrivningen överensstämmer med ditt videoklipp ska du inte lägga upp det på YouTube."

Videon censurerades efter bara några minuter.

I den version som nu ligger uppe på sajten har Regina Lunds nakna kropp gjorts suddig.

– Jag var chockad, för jag visar inte mer naket än en naken ikonbild i vilken kyrka som helst... enda skillnaden är att jag är kvinna, säger Regina Lund till Expressen.

Se Regina Lunds nakenvideo här!

Den censurerade versionen som ligger på Youtube:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!