Söndag 13 Jun
Stockholm

Ricky Gervais offer i guldjakt

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Officekaraktären David Brent användes för att komma åt guldtackor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

David Brent försökte ta tillbaka några av miljonerna som Ricky Gervais gjort på sin The Office-karaktär. Britten berättar nu öppenhjärtligt om hur tjuvarna försökte föra över 2,3 miljoner kronor från hans bankkonto för att köpa guldtackor.

När rånarna senare skulle hämta guldet legitimerade de sig med ett passfoto, som föreställde David Brent, som är den stingslige kontorschefen i brittiska The Office. Då ringde banken upp till Gervais och larmade om att han var utsatt för ett bedrägeriförsök.

– Jag frågade hur de kunde tro att de skulle komma undan med det. Polisen svarade att de antingen tar ett pass från en avliden eller stjäl ett pass och förser det med sitt eget foto, säger Ricky Gervais till the Daily Telegraph.

Sedan började han gapskratta med polisen efter att han visat det förfalskade passet för Gervais.

- Allt de hade gjort var att klippa ut en bild av David Brent från omslaget till dvd:n från den första omgången av The Office. Så det är en bild där David Brent sitter vid skrivbordet med det där självbelåtna lilla leendet på läpparna, säger David Brent till Daily Telegraph.

Kommentera
Kopiera länk
Dela