Stockholm

Artisteliten arbetar med bedragare

Den svenska artisteliten anklagas för att arbeta med en skattesmitare.


Läs mer

Biljettförsäljningen till Årets Julgala, Christer Sjögrens 40-årsjubileum och Ladies Night är i full gång. Flankerade av Sveriges artistelit. Peter Stormare. Charlotte Perrelli. Martin Stenmarck. Lili & Susie. Adam Alsing och Gry Forsell. Listan kan göras lång. Men bakom konserterna står en av Sveriges värsta ekonomiska brottslingar.

Michael Silfverskiöld är en inte bara en av Sveriges största konsertarrangörer. Under flera års tid har han satt i system att inte betala sina räkningar. I stället fortsätter han att anordna konserter och med hjälp av dessa biljettintäkter betala av fodringsägarna.

- Nu har verkligheten kommit i kapp Silfverskiöld, det går inte längre att betala förra årets skulder med årets intäkter, säger en underleverantör enligt DN.

En granskning som tidningen har gjort visar att Silfverskiöld varit aktiv i ett tjugotal bolag som senare försvunnit, bytt namn eller slagits ihop. Bland annat står han bakom nattklubben Blue Moon Bar.

Så gott som alla företag dras med anmärkningar. Kronofogden har flera gånger försökt göra utmätningar i de aktuella bolagen men Michael Silfverskiöld har hela tiden undkommit genom att inte redovisa några tillgångar.

- Redan första året som vi jobbade åt honom, jag tror det var 2004, fick vi inte betalt förrän vi hotade med att ställa in föreställningarna. Då blev vi förbannade och krävde senare betalt i förskott. Det har varit vår chans att få loss pengar, och då har han inte kunnat betala andra i stället, säger samma källa till DN.

Nu arbetar Michael Silfverskiöld med den svenska artisteliten. Trots att han fortfarande inte gjort rätt för sig.

- Genom att fortsätta verksamheten har vi kunnat betala av på skulderna, det är väl bättre än att gå i konkurs? säger han till DN.

Den stora frågan är dock om de svenska artisterna kan känna sig säkra när de arbetar med Michael Silfverskiöld. Eller om de gynnar en grov brottsling?

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.