- Foto: Nyheter24.

"Jag har alltid beundrat Blondinbella"

Alex Schulman berättar om sin syn på tonårsbloggarna, livet som pappa och hans filmmanus.


Medieentreprenören Alex Schulman är bloggare, programledare för Schulman Show och driver dessutom en liten bokhandel.

Förra veckan var Alex gäst i Bella & Tyra Show. Själv tycker han att det är viktigt att tänka på att inte sätta sig själv i fokus när man är programledare för ett program.

– Man måste tänka på att man själv inte är i centrum, vilket är svårt för alla bloggare, eftersom vi är vana vid stå i centrum hela tiden. Men när man leder ett program så är det inte en själv som är intressant utan gästerna. Det är en smärtsam insikt för alla tror jag. Det var det även för mig.

Vad tycker du om Bella och Tyra?

– Jag har alltid beundrat Blondinbella och det hon gör. Hon har varit en väldigt stor inspiration både för mig själv och för många andra, säger Alex Schulman.

Trots att Schulman själv bloggar tycker han att Skatteverkets granskning kring bloggare och debatten om att skatta kring gratisgåvor är helt berättigad. Någon måste sätta pli på de bortskämda tonårsbloggarna, menar han.

– Jag tycker att det är bra. Dels så är jag för att betala skatt överlag, jag tycker att det är härligt med skatt. Jag betalar själv kanske fem gånger mer skatt än en sjuksköterska men det innebär inte att ambulansen kommer fram fem gånger fortare till mig, säger Alex.

– Även om det kommer att bli snårigt för Skatteverket så är det ett bra initiativ. Det finns mycket okunnighet och bortskämdhet inom bloggvärlden, speciellt bland de yngre tjejerna. There is no such thing as a free lunch.

Vilken är den lyxigaste gåva som du har fått i samband med ditt bloggande?

– 2006 fick jag en resa till någon jäkligt härlig paradisort helt gratis, mot att jag underförstått då skulle blogga om det. Men numera tar jag inte emot en enda pinal. Jag tar inte ens emot ett glas juice på ett café. Det finns en viss sunkighet inom det här som man vill hålla sig utanför, speciellt om man har en blogg som handlar om ens dotter som jag har. Man vill hålla den så ren som möjligt men samtidigt får jag säkert tre paket om dagen från folk som skickar saker, så det är ju svårt att hålla det.

Alex blev för nio månader sedan pappa till dottern Charlie. Det är något som verkligen har förändrat hans liv -  och även hans image utåt.

–  Det tror jag, men framförallt är det inget strategiskt beslut, jag tror att man automatiskt blir en mer mogen och ansvarsfull bloggare när man blir förälder. Mitt liv har verkligen förändrats på alla plan.

– Jag försöker så mycket som det bara går att inte tänka på saker strategiskt, men jag förstår at jag kan ha blivit töntförklarad av att vara med i Bingolotto. Men man blir ju äldre, herregud jag är ju 44. Jag är medelålders.

Du har skrivit ett filmmanus tillsammans med Sigge Eklund. Finns det något som du kan avslöja för oss om den filmen?

– Vi har en väldigt fin roll till Peter Andersson som spelade våldtäktsmannen (Lisbeth Salanders förmyndare, advokat Nils Bjurman, reds. anm) i Milleniumfilmerna. Det är en roll som egentligen är skriven med honom i åtanke. Jag såg honom häromveckan i Göteborg men han såg så mäktig och stor ut att jag inte vågade gå fram till honom. Vi tror att detta kommer att bli hans livs roll. I övrigt är allt annat om filmen väldigt tråkigt hemligt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!