Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Calle Schulman stoppad av polis

Nöje | 23/01/2009 22:54

Den amerikanska gränskontrollen stoppade bloggaren när han skulle passera.

Det var under torsdagen som Calle Schulman landade i USA. När han skulle passera gränskontrollen uppstod problem, och han stoppades från att gå igenom.

– Killen som skulle ta mina fingeravtryck bara stelnade till och bad mig följa med, säger han till Expressen.

Sedan bad polis honom att berätta om senast han blev gripen. Myndigheterna misstänkte nämligen Schulman för inbrott och stölder, men vid tillfällen då han inte befunnit sig i landet. De uppgav även att FBI var intresserade av honom.

"Vad jag ska berätta nu är fullkomligt sant. Och jag har fortfarande puls som en kanin. När jag skulle in i landet och lämna fingeravtryck blev mannen i luckan alldeles tyst. 'Come with me, sir' sa han och ledde in mig i ett rum. Jag frågade om det var något problem. Han sa 'Yes'. Kan ni förstå vad obehagligt? ... De frågade vidare om en massa olika datum då jag ska ha gjort mig skyldig till stöld och inbrott och allt möjligt. Då blev jag lite lugn. För jag visste ju att jag inte ens var i USA de datumen. Ja. Så fick jag ta nya fingeravtryck. Typ tredimensionella. Och så kom orden som fick mig att gå banan: 'FBI are very interested in you'. Kan ni fatta?! FBI!", skriver Calle i sin blogg.

Till slut upptäckte polis att man gjort ett misstag. I systemet hade nämligen en efterlyst kriminells personuppgifter felaktigt tillskrivits den svenske bloggaren.

– Jag var utmattad av skräck. Men jag fick inte ens en ursäkt säger han till Expressen.

Skrivet av: