Calle Schulman stoppad av polis

Den amerikanska gränskontrollen stoppade bloggaren när han skulle passera.


Det var under torsdagen som Calle Schulman landade i USA. När han skulle passera gränskontrollen uppstod problem, och han stoppades från att gå igenom.

– Killen som skulle ta mina fingeravtryck bara stelnade till och bad mig följa med, säger han till Expressen.

Sedan bad polis honom att berätta om senast han blev gripen. Myndigheterna misstänkte nämligen Schulman för inbrott och stölder, men vid tillfällen då han inte befunnit sig i landet. De uppgav även att FBI var intresserade av honom.

"Vad jag ska berätta nu är fullkomligt sant. Och jag har fortfarande puls som en kanin. När jag skulle in i landet och lämna fingeravtryck blev mannen i luckan alldeles tyst. 'Come with me, sir' sa han och ledde in mig i ett rum. Jag frågade om det var något problem. Han sa 'Yes'. Kan ni förstå vad obehagligt? ... De frågade vidare om en massa olika datum då jag ska ha gjort mig skyldig till stöld och inbrott och allt möjligt. Då blev jag lite lugn. För jag visste ju att jag inte ens var i USA de datumen. Ja. Så fick jag ta nya fingeravtryck. Typ tredimensionella. Och så kom orden som fick mig att gå banan: 'FBI are very interested in you'. Kan ni fatta?! FBI!", skriver Calle i sin blogg.

Till slut upptäckte polis att man gjort ett misstag. I systemet hade nämligen en efterlyst kriminells personuppgifter felaktigt tillskrivits den svenske bloggaren.

– Jag var utmattad av skräck. Men jag fick inte ens en ursäkt säger han till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dante Lindhe och Steffi Mendez avslöjande om bebisens namn

Förslaget: Kungliga Operan stängs i fem år

1 timme sedan
Operan i Stockholm stänger för renovering den 1 juli 2026 och håller stängt i fem år. Läget för operabyggnaden är akut, säger Max Elger, generaldirektör för SFV. Renoveringen beräknas kosta 3,1 miljarder kronor.

Ozzy och Cher till rockens finrum

2 timmar sedan
Ozzy Osbourne, Cher, Mary J Blige, A Tribe Called Quest, Kool & The Gang och Foreigner får samtliga ta plats i rockens finrum efter att ha valts in i Rock & Roll Hall of Fame av en jury som består av omkring 1 000 olika personer inom musikindustrin.

Zendaya fick börja från noll – "kunde inte"

3 timmar sedan
Jodå, Zendaya har hört talas om Björn Borg. Inför huvudrollen i ”Challengers” tillbringade megastjärnan dagar med att titta på berömda tennismatcher på Youtube för att se och lära.

Miljontals visningar för falsk Bond-trailer

idag 04:20
Trots tydlig information om att det handlar om en koncepttrailer skapad "för konstnärligt och underhållningsändamål" har ett klipp med Henry Cavill som James Bond fått över 2,3 miljoner visningar på Youtube.

Patti Smith tackar Taylor Swift för omnämnande

igår 22:08
Artisten och poeten Patti Smith och poeten Dylan Thomas nämns i titelspåret på Taylor Swifts nya album "Tortured poets department" som släpptes i fredags.