- Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX /

"Tobbe Trollkarl" akut till sjukhus efter dans

Han trotsade sin svåra huvudvärk och genomförde dansnumret i TV4:s "Dansfeber". Några timmar senare fördes han akut till sjukhus för hjärnhinneinflammation.


På lördagskvällen ställde Tobias "Tobbe Trollkarl" Blom, 34, upp i Dansfeber, där han tillsammans med Markoolio genomförde Patrick Swayzes berömda finaldans från Dirty Dancing.

Men vad han inte visste var att han var allvarligt sjuk. Under hela dagen kände han sig hängig men avfärdade huvudvärken som influensa.

– Det är så kort tid man är med i programmet och då går det an att vara med i alla fall. Man har ju ett adrenalinpåslag vilket gör att man just då inte känner någonting, säger han till Expressen.

När vaknade upp på söndagen hade hans tillstånd försämrats. Han ringde sjukvårdsupplysningen, som när de hörde symptomen beodrade den populära trollkarlen att åka in till sjukhus.

Efter prover stod det klart att Tobbe Blom drabbats av hjärnhinneinflammation.

– Jag har fortfarande ordentligt ont i huvudet. Det känns allvarligt när det handlar om huvudet, och det är det också. Därför är jag kvar på sjukhuset tills de vet vilket virus det är jag har.

- Jag är så jäkla glad att jag åkte in, för jag skämdes eftersom jag trodde att det bara var en vanlig influensa, säger han till Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

1 timme sedan
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

1 timme sedan
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

1 timme sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

1 timme sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

3 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.