Kitty, instängd i en gruva i två månader?
1 av 2
Kitty, instängd i en gruva i två månader? - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Vinnare av chilenska Big Brother?
2 av 2
Vinnare av chilenska Big Brother? - Foto: Hugo Infante/AP/SCANPIX

Kitty Jutbring sågas efter gruvlig jämförelse

Jämförde sin tid i "Big Brother" med gruvarbetarnas två månader långa kamp för livet. – Det här tar väl ändå priset i osmaklighet, är en av kommentarerna.


Under rubriken Jag vet hur jobbigt det är att gå från instängd till superkänd gör Kitty Jutbring den något oväntade jämförelsen mellan sin egen tid i Big Brother och de chilenska gruvarbetarnas två månader långa kamp för sina liv, instängda i en gruva.

Och nätkommentarerna har inte varit nådiga; "Trodde det var ett aprilskämt" "jorden kallar" och "det här tar väl ändå priset i osmaklighet".

Men Kitty försvarar sin jämförelse.

– Det är viktigt att poängtera att Big brother var en seriös grej för mig. När jag kom ut drabbades jag nästan direkt av posttraumatisk stress och blev jättesjuk.

Men radio- och tevestjärnan får inget medhåll från Mats Fredrikson, professor i psykologi och hjärnforskare vid Uppsala universitet.

– De här gruvarbetarna har i hög grad fruktat för sina liv. Ingen tvingar in en dokusåpadeltagare någonstans, säger han till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

1 timme sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.