Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kitty Jutbring sågas efter gruvlig jämförelse

Kitty, instängd i en gruva i två månader?
1 av 2

Kitty, instängd i en gruva i två månader?

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Vinnare av chilenska Big Brother?
2 av 2

Vinnare av chilenska Big Brother?

Hugo Infante/AP/SCANPIX

Nöje | 15/10/2010 16:40

Jämförde sin tid i "Big Brother" med gruvarbetarnas två månader långa kamp för livet. – Det här tar väl ändå priset i osmaklighet, är en av kommentarerna.

Under rubriken Jag vet hur jobbigt det är att gå från instängd till superkänd gör Kitty Jutbring den något oväntade jämförelsen mellan sin egen tid i Big Brother och de chilenska gruvarbetarnas två månader långa kamp för sina liv, instängda i en gruva.

Och nätkommentarerna har inte varit nådiga; "Trodde det var ett aprilskämt" "jorden kallar" och "det här tar väl ändå priset i osmaklighet".

Men Kitty försvarar sin jämförelse.

– Det är viktigt att poängtera att Big brother var en seriös grej för mig. När jag kom ut drabbades jag nästan direkt av posttraumatisk stress och blev jättesjuk.

Men radio- och tevestjärnan får inget medhåll från Mats Fredrikson, professor i psykologi och hjärnforskare vid Uppsala universitet.

– De här gruvarbetarna har i hög grad fruktat för sina liv. Ingen tvingar in en dokusåpadeltagare någonstans, säger han till Expressen.