Pink Floyd-stjärnans son stenar snuten

- 13/12/2010, 10:09 -
1 av 4

AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix

2 av 4

AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix

3 av 4

AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix

4 av 4

AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix

Charlie Gilmour, 21, deltog i våldsamt studentupplopp.

Pink Floyd-stjärnan David Gilmours son Charlie Gilmour deltog tidigare i veckan i ett våldsamt studentupplopp i London.

Charlie Gilmour, 21, har gått i privatskola och hans pappa är god för ungefär 850 miljoner kronor. Nu är Charlie Gilmour arresterad och misstänkts för våldsamt uppförande och försök till förstörelse. Han är även misstänkt för stöld.

Charlie, som studerar vid Cambridge, deltog i torsdagens studentupplopp där man protesterade mot höjda undervisningsavgifter.

Under upploppet bar Charlie latexhandskar, vilket ökar spekulationerna kring att han inte ville lämna fingeravtryck. Han ska ha varit beväpnad med stenar och dessutom ha försökt tända en eld utanför Högsta domstolen vid Parliament Square, svingat sig i en flagga vid minnesplatsen Cenotaph för stupade soldater och snattat på Topshot på Oxford Street, skriver The Sun.

Charlie Gilmour greps i sin pappas hem i Billingshurst, West Sussex. Under fredagen gjorde Charlie Gilmour en offentlig avbön:

– Jag har hamnat i en fruktansvärd skandal. Jag är totalt förkrossad över vad jag har gjort. Jag såg flaggan hänga där och den var så stor. Sedan visade det sig att flaggan hängde på ett heligt monument, sade Gilmour enligt The Sun.

Enligt en talesman för Scotland Yard kommer Charlie Gilmour hållas kvar i häktet.

VIDEO: Pink Floyd – Another brick in the wall