Söndag 4 Dec
Stockholm

Quetzala Blanco: Size zero = size hero

1 av 2
2 av 2

Quetzala Blanco har tröttnat på pressen att älska sig själv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidningen Vecko-Revyn har i veckan startat projektet Size Hero.Tidningsredaktionen viker ut sig och berättar hur mycket de älskar sina olika kroppsdelar. Vecko-Revyns omslagstjej Molly Sandén säger att hon inte bryr sig om hon skulle kallas för tjock.

Modigt, fint, starkt och säkert superperfekt som förebild för väldigt många unga tjejer i dag.

Man ska älska sig själv och sin kropp som den är – komplett med bred bak, celluliter, sned tutte, missbildad midja, kejsarsnittsärr eller vad det nu är. Strunt samma om du är tvådimensionell eller ser ut som en Avatar – allt ska omfamnas.

Pressen att vara lycklig, ha ett fantastiskt självförtroende och vakna egoboostad varje morgon har aldrig varit större. Det fulaste man kan göra i Sverige just är att inte älska sig själv för den man är. Har man inte Molly Sandén som förebild är man helt jävla bränd i huvudet.

Tycker man att det ligger något väldigt slappt över inställningen att man duger som man är så reduceras man snabbt ner till sorglig, patetisk och osäker.

Känner du dig svullen, fet och ful en dag (eller resten av ditt liv) är du inte feminist. Äter du inte fjorton gånger om dagen är du sjuk i huvudet. Eftersträvar du – eller är du – en size zero är du totalt sinnesrubbad och borde söka hjälp. Att må dåligt och vilja vara smal är förbjudet och att må bra och vilja vara smal är ännu värre.

Att människor i allmänhet och unga tjejer i synnerhet automatiskt far illa av att inte älska sig själva är en löjlig myt, skapad av lata idioter som vill att du ska nöja dig, sluta utvecklas, aldrig utmana eller ifrågasätta någonting och sedan dö av diabetes, med ett tråkigt psyke och ett ego som är totalt uppblåst efter decennier av Size Hero-kampanjer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.