1 av 4
- Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Patrik Österberg/All Over Press
4 av 4
- Foto: Patrik Österberg/All Over Press

Weise: Vi förtjänar mer från juryn

Andreas Weise och danspartnern Sigrid Bernson kammade hem lägst poäng av samtliga par under fredagens Let's Dance - något som nu irriterar dansparet.


Fredagens poäng

I den tredje fredagsfinalen av Let's Dance 2011 delade juryn ut följande poäng till de dansande paren:

1. Figge och Oksana: 27 poäng

2. Helena och Jonathan: 23 p

3. Frank och Charlotte: 20 p

4. Jessica och Kristjan: 18 p

4. Anders och Cecilia: 18 p

6. Alexandra och Ludwig: 16 p

7. Hannah och Calle: 15 p

7. Alexander och Malin: 15 p

9. Tina och Tobias: 14 p

10. Björn och Maria: 12 p

11. Andreas och Sigrid: 8 p

Under den tredje fredagfinalen av Let's Dance 2011 fick ex-idolen Andreas Weise smaka på juryns svidande kritik - för andra veckan i rad.

Tillsammans med danspartnern Sigrid Bernson skrapade han ihop totalt 8 poäng från juryn, vilket ledde till en snöplig bottenplats.

– Det är ju aldrig kul att få lägst poäng så som vi fick i kväll. Då är man ju sämst, säger Andreas till Nyheter24 efter sändningen.

Var ni inte sämst då?

– Nej, det tycker jag verkligen inte. Jag vill inte nämna några namn, men vi förtjänade inte att hamna längst ner. Vi har ju inte direkt tränat för att få lägst poäng, fortsätter han.

Andreas danspartner Sigrid Bernson belyser också den påfrestning som en bottenplacering faktiskt leder till.

– Alla kämpar så otroligt hårt och vill det här så himla mycket. Självklart måste någon vara sämst, men att det är vi för andra veckan i rad känns inte alls kul. Vi vill inte vara där, och det tar verkligen på en att komma sist, förklarar hon för Nyheter24.

– Den här veckan skrattade vi lite åt resultatet, men det är en fruktansvärd tur att vi har tittarna med oss.

Hur långt räcker tittarnas röster då?

– Jag undrar också det. Nu måste vi ju börja bevisa att vi förtjänar att få stanna. Vi måste träna och träna tills juryn applåderar - det är vårt mål, säger Andreas till Nyheter24.


Tufft schema

Trots Andreas hektiska schema, där Let's Dance-träning och direktsändningar varvas med en pågående Idol-turné, är träningspassen långa och hårda.

– Vi kämpar så jäkla hårt för att det här ska bli bra. Om man tränar en timme om dagen så kanske man inte kan förvänta sig stordåd, men när man satsar allt och lägger ner så mycket energi som vi gör, så vill man att det ska ge utdelning.

– Men äsch, om inte annat så går man ner i vikt. Och får bättre kondition, säger Andreas efter sändningen.

Känns det svårt att ladda om inför nästa vecka?

– Nej, inte alls. I morgon har jag spelning och kommer vara hur glad som helst, och sen kommer jag tillbaka och då är det pang på med dansen igen. Full fart.

Kan du någonsin ångra att du ställde upp i Let's Dance?

– Nej, verkligen inte! Det här är det näst roligaste jag har gjort i mitt liv - efter Idol. Vi har skitkul allihop, säger Andreas till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!