Onsdag 17 Aug
Stockholm

Marcus Birro flyr Sverige

Han har fått nog av Sverige och söker sig till den eviga staden i stället.
1 av 2
Han har fått nog av Sverige och söker sig till den eviga staden i stället. Foto:
2 av 2

Efter krönikan i Expressen - där Marcus Birro skrev om östeuropeiska tiggare - fick han löpa gatlopp på Twitter. Kort därpå avslöjades att rullstolsbluffen, som Birro utsatts för, var en del av ett skämtprogram i TV3. Nu säger Birro att han fått nog - och flyttar till Rom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Uppståndelsen efter Marcus Birros krönika om en rullstolsburen flicka och "härjade" östeuropeiska män, som ska ha försökt lura honom, har varit enorm.

Komikern Magnus Betnér gick så hårt åt Birro - som många menade agerat och skrivit fördomsfullt - att författaren lämnade det sociala nätverket Twitter.

Efter att det avslöjats att hela rullstolsbluffen i själva verket var ett practical joke i TV3:s regi har Marcus Birro fått nog inte bara av Twitter - utan av Sverige överlag.

– Eftersom jag är en sådan jävla lipsill så flyttar jag. Om några veckor drar jag med familjen till Rom för en tid, säger Birro i ett mejl till Nöjesbladet.

Han säger sig vara mycket bedrövad efter de senaste dagarnas hån.

– Av all bullshit jag fått kastat över mig den här veckan är nog snacket om att jag skulle vara rasist det som verkligen känts, skriver Birro.

Han och familjen lämnar landet för Italien om några veckor uppger han.

– Jag blir förbannad, inåtvänd, sorgsen. Och jag vill inte vara sådan. Det är inte jag. Jag vill vara glad, social och tillmötesgående. Men det är svårt. Så vi flyttar. Vi drar till Italien om några veckor, skriver han på sin blogg på Corren.

– Jag pallar inte med den där skiten längre. Sverige har blivit ett iskallt litet land, en kissfläck på golvet. Jag reser med min familj för att vara så glad och närvarande som de har all rätt att önska att jag ska vara.

Dock skrev Marcus Birro redan den 12 januari - långt innan debaclet om de falska tiggarna i rullstol - i en Expressenkrönika att han avser att flytta till den eviga staden.

– I år ska jag be så starka böner till Gud att han bär mig genom vintern som en fågel. Jag ska dessutom hjälpa honom på traven och flytta till Rom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.