Onsdag 22 Sep
Stockholm

Charlie Sheens far söp och slog honom

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Charlie Sheens far Martin Sheen har gång på gång försökt få sin son att ta tag i sina missbruksproblem. På 70-talet var han själv nära att dö av sitt missbruk. Nu försöker han hjälpa Charlie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra veckan fördes Charlie Sheen, 45, till sjukhus med kraftiga magsmärtor. Då hade han festat och tagit droger tillsammans med porrstjärnor och prostituerade i 36 timmar. På sjukhuset fick han stöd av sin far, den hyllade filmstjärnan Martin Sheen.

Fadern har gång på gång uppmanat sin son att söka hjälp för sitt missbruk. Själv har Martin Sheen en liknande historia. Under filminspelningen av Francis Ford Coppolas "Apocalypse Now" drabbades han av en hjärtattack. Den händelsen blev det första steget mot en förändring.

Hans alkoholmissbruk fick honom att ge sig på Charlie Sheen då denne var tonåring. En gång väckte Charlie sin far av misstag, då han letade efter lunchpengar, varpå Martin Sheen flög upp och slog sin son till marken.

– Charlie tittade upp mot mig och för första gången i mitt liv såg jag mig själv. I hans ögon såg jag hur jag såg ut. Jag var ett monster.

Charlie Sheen drogproblematik började tidigt. Han knarkade och söp mycket redan i tidig ålder. Första gången han rökte marijuana var under inspelningen av Apocalypse Now. Då var han elva. I 20-årsåldern drack han två flaskor vodka om dagen. Och under en period av sitt liv kunde han röka tre kvarts kilo kokain i månaden.

Martin Sheen har aldrig pekat finger åt sin son. Istället har han försökt finnas där som stöd och tar på sig en stor del av sonens missbruk:

– Jag har lärt honom allt jag vet.

Redan första gången Charlie Sheen dömdes till avvänjning, 1998, frågade sig Martin Sheen:

– Vad har jag gjort mot mina barn i alla dessa år?

Kommentera
Kopiera länk
Dela